Výsledky mr

Dobrý den!Již delší dobu mám problémy že mě mravenčí v rukách,nohách pocit slabých nohou někdy i pálivé bolestivé pocity v rukách a nohách mám to prakticky pořád,takové pocity mrevenčení má i v obličeji a někdy mě i brní hlava,do toho mám pocit jako bych špatně viděla na jednou oko spíš takové jako bych ho měla zamlžené ale když ctu nějaký nápis v dálce tak ho normálně přečtu,někdy i točení hlavy.Jen podotknu že ty pálivé pocity mám prakticky v kuse pořád.Jen ted sem měla škaredou chřipku vysoké horečky a krom té chřipky jsem se cítila strašně dobře pálivé pocity sem necítila ale jen po dobu co jsem měla chřipku jak chřipka odeznívala tak se mi to zase vrátilo.Moj dotaz zní zda se může jednat o Roztroušenou sklerozu. Neurologické vyšetření jsem podstoupila a podle prohlídky vše reaguje tak jak má byla jsem na EEG na neuropatii s nahama -dopadlo v pořádku,pak Magnetická rezonance.cituji ze zprávy šedá i bílá kůra mozková v pořádku na začátku snímání ojedinělé nodularity periventrikluilárně 1.DX zatím nespecifické po podání kontrastní látky neproběhla žádná reakce -nic se nezbarvilo.Ještě podotknu že v klínové dutině mám polyp tak zda to mohlo byt ono.Konzultovala jsem to z doktorem a ten řekl že to na RS nevypadá a že mám byt v klidu ale chci se zeptat jestli je to pravda že RS by se zobrazila??A popřípadě jak??Doktor řekl že to neni nic strašného že takový nález mužou míti zdraví lidé.A další dotaz kdyby se náhodou jednalo o RS bylo by to na MR vydět?? a je mi 27 let pokud by se to potvrdilo je možné s roztroušenou sklerozou mít děti??Zatím děti nemám a určitě bych si už dítě přela.Moc děkuji za vaše vyjádření.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, MR nález je nespecifický, pro RS nesvědčí, ale někdy, zvláště v počátečních stádiích nemusí být MR pozitivní. V tom případě se ještě doplňuje vyšetření mozkomíšního moku. Gravidita sama není u RS problém, riziko je spíše po porodu, nebezpečí progrese choroby, ale diagnosa RS možnost gravidity jednoznačně nevylučuje. nemyslím si, že by Vaše potíže byly způsobeny polypem v klínové dutině. N8lez je ase vhodné konsultovat na ORL. JInak na brnivé projevy nejrůznějšího původu se poměrně dobře osvědčuje magnesium v tabletách, v dostatečné dávce. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: