Vysoke pecenove testy

Dobry den ,chcela by som sa opytat.Moj manzel ma po opercii prasknuteho slepeho creva od roku 2010 stale dost vysoke ALT,AST a gamma cim by to mohlo byt?Zltacku nema.Predpisali mu len Lipovitan a potom lagosu.Po Lagose sa mu to trochu zlepsilo,ale nerobil mu dobre tento liek.Momentalne znova po testoch znova dost vysoke hodnoty.Na hematologii vysledky vraj v norme.Dakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Silvie. Souvislost s operací slepého střeva v roce 2010 je velmi nepravděpodobná. Ledaže by tehdy došlo k nějakému většímu jaternímu poškození, pokud byla léčba něčím komplikovaná. Pokud byla lékařem vyloučena také žloutenka, je potřeba dál pátrat. Lipovitan je pouze doplňkový v léčbě jaterních lézí. Doporučil bych minimálně ultrazvukové vyšetření. Dále přísnou dietu, absolutní alkohokolvou abstinenci, redukci váhy. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: