Vysunuté ploténky

Dobrý den, Dle L4/5 s levostrannou, široce nasedající paramediální protrusí do hloubky 7-8mm, útlak dur. vaku i kořene L5. Disk L5/S1 určitě víte, že mám vysunuté ploténky. Můj lékař mi nějak neomezil sport ani cvičení, říkal pouze že si mám sehnat kvalitní stahovací pás a kupu rehabilitací... Chci se zeptat, zda- li je tento stav již vážný, někde jsem četl že se na operaci chodí s 1,3cm výhřezu.. Prosím, je to pro mě velice důležité.. Profesionálně sportuji a je to můj přísun peněz.... Děkuji Ladislav

Odpověď odborníka:

Jestli se bude ploténka operovat, pro to jsou rozhodující obtíže, které nezmiňujete. Asi nějaké máte, když Vás vyšetřovali. U těch obtíží je podstatné postižení nervů - zejm. motorických. To je doménou neurologa. Pro "pouhé" bolesti zad se ploténka neoperuje. Je totiž například část lidí, kteří mají náhodně zjištěnou vyhřezlou ploténku a obtíže nemají. Pokud lze čekat, tak bych se do operace nehrnul - je to riziko a i po ní je člověk napůl invalidní řadu měsíců. Určitě tedy rehabilitace - před případnou operací řadu měsíců. Držím palce. V.V.

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: