Výtok

Dobrý den, už přes rok a půl se léčím s výtokem. Na první kultivaci vyšla ureaplazma (vyléčena Sumamedem a Doxybene). Výtok ovšem neustal, pozitivně vyšly kvasinky. Vybrala jsem následující léky - vše začalo globulemi (Candibene + Clotrimazol, Macmiror, boritanové gl. současně s Mycosystem, Polygynax), léčba ATB (Ciplox, Entizol), autovakcína (nepomohla) a naposled to byl orálně podávaný Nizoral (15 dní, 1 - 0 - 1). Nepomohlo bohužel nic... Už jsem zoufalá. Výtok sice nesvědí ani nepálí, ale je obtěžující. Největší zlepšní nastalo po Nizoralu (současně jsem dělala výplachy hypermanganem a poté jsem využívala 10 globulí Fermalacu, zlepšení přičítám tomuto, ne Nizoralu). Stav se ale po asi 3 týdnech vrátil zpět k horšímu. Všimla jsem si ale jedné věci - při vaginálně podávaných lécích (i po výplachu hypermangenm) se výtok změní z řídkého tvarohovitého/kašovitého na hlenovitý. Znamená to něco? Při léčbě jsem vždy vynechávala sladké a omezila jsem bílé pečivo (osobně nepozoruju žádnou změnu výtoku v souvislosti s jídelníčkem). Partner se léčí současně se mnou. Jak postupovat dále? Je ještě nějaká možnost léčby? Děkuji Vám za odpověď, K.

Odpověď odborníka:

Bohužel výtoky bývají úporné a recidivující,vyžadují trpělivost lékaře i pacientky,jediný možný postup- opět mikrobní obraz poševní, kultivace s citlivostí a další postup podle výsledků. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: