Výtok

Hezký večer, stále jsem na gynekologyii, ohledně výtoku. Dostala jsem zavádět čípky na konec mi doporučila paní doktorka, abych zkusila Fermalac, když mám stále vytok, tak jsem to dobrala, ale stále mám výtok. Paní doktorka má dovolenou, jedu s vnoučkem na chatu, jen co mám dělat. Děkuji za odpověď. Před tímto jsem brala prášky na překyselený žaludek a chodila jsem ještě na injekce do IKEM na alergologyii. Nic mě nepálí, nebolí, když jsem brala ten Fermalac cítila jsem jako kyselé mléko. Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Boženko, musíte si položit otázku, zda vás výtok natolik obtěžuje, že se ho potřebujete zbavit. Pokud k výtoku nemáte další příznaky, jako svědění, pálení, řezání, či bolesti, tak se může jednat o normální stav. Některé ženy mají bezbarvý, nebo lehce zbarvený výtok, který nezapáchá a nemá příznaky infekce po celý život. Jedná se o zvýšenou produkci tekutiny žlázkami kolem poševního vchodu. Můžete zkusit omezit dráždění kůže v intimních partiích - omezení sprchování (max obden), používat přípravky určené pro intimní hygienu (Lactacyd), používat prodyšné prádlo, nebo podle možností chodit bez spodního prádla, upravit stravu o dostatek probiotik (Laktobacily) a pod. Bohužel se může stát, že neustálou léčbou a aplikací různých přípravků si spíše uškodíte a dostanete se do začarovaného kruhu. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: