Výtok a bolení močové trubice

Paní doktorko, už asi měsíc mě trápí výtok. Byl hustý, bílo-žlutý a svědil. Bála jsem se, abych něco nezanedbala a tak jsem si koupila Clotrimazol. Svědění už po 1. tabletce okamžitě ustoupilo. Výtok však zůstal a trochu změnil konzistenci. Je nyní takový světlounce žluto-zelený. K tomu se přidala taková zvláštní bolest močové trubice. Hlavně když dočůrám a potlačím, cítím takový tlak (bolest). Někdy cítím takovou zvláštní bolest močové trubice i když jsem v klidu a ležím. Více než před měsícem jsem byla pro bolesti podbřišku odvezena do nemocnice, kde mi zjistili cystu na vaječníku. Byla mi provedena i laparoskopie, ale nakonec se zjistilo, že cysta nebyla původcem bolestí. Také zjistili, že mám zvýšené CRP testy, takže jsem měla v těle nějaký zánět, o kterém netušili odkud pochází. Mám takový divný pocit, zda by nemohlo jít o Trichomoniázu. Dnes jsem byla u gynekologa a řekl mi, že poševní vchod není vůbec zarudlý, ale je úplně normální. Vzal mi stěry z děložního čípku a zatím tedy čekám na výsledek, kterého se však hodně obávám. Co si o tom myslíte? Mohlo by skutečně jít o trichomoniázu? Předem děkuji za Vaši odpověď, Andrea

Odpověď odborníka:

Milá Andreo, infekce pochvy a i močových cest může způsobit velké spektrum mikroorganismů. Nejčastější jsou kvasinkové infekce, které se projevují jak popisujete, nebo se může jednat o bakteriální infekci (v močových cestách nejčastěji bakterií E.coli). Samozřejmě nelze vyloučit ani trichomoniázu, u ní je ale specifický žlutozelený po rybině zapáchající hojný výtok. Váš gynekolog při vyšetření vidí o jaký výtok se jedná, může udělat mikroskopické vyšetření výtoku a také odebrat stěry na kultivaci, také může udělat vyšetření moči. Od toho se také odvíjí léčba, kdy na kvasinkové infekce zaberou antimykotika, na bakteriální antibiotika a také na trichomonádu. Vzhledem k tomu, že jste dnes byla u gynekologa, tak vyčkejte na výsledky vyšetření a v případě, že by vaše obtíže neustupovali, tak se na něj obraťte znovu.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Články: Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Průjem máme párkrát do roka...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: