Vzrůst

Před pár dny jsem dovršil 17 let a měřím 172 centimetrů, chtěl bych ještě vyrůst protože mi přijde že jsem až moc malého vzrůstu, výška bývá ovlivnována geneticky, matka je menší ale otec zase vyšší, chtěl bych vyrůst aspon o pár centimetrů a nezastavit se na 172 cm, myslíte že bych mohl v 17 letech zkusit ještě brát náké růstové hormony? Zda by pomohli chtěl bych to zkusit, chlapci rostou do 21 let, štěrbiny se nejvíce tvoří v pubertě a tak by mě zajímalo jestli bych tedy mohl brát ještě náké hormony na růst. děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Nejsem příznivec hormonální léčby kromě nemocí,kde je to nezbytné.V 17 letech ještě máte naději,že Váš růst bude pokračovat přirozenou cestou.Radila bych Vám alespoň 1 rok počkat,pak případně konzultovat lékaře.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x