Z.

Dobrý den, chtěla bych se na něco zeptat. Beru antikoncepci Yoseffine. Jak poznám, že bych byla těhotná, aniž bych si musela dělat těhotenský test? Minulou sobotu jsem dobrala poslední tedy 24 prášek antikoncepce a následovaly 4 bílé prášky. Ty jsem tedy nebrala, protože je to jen placebo. DAlší platíčko jsem začla brát ve čtvrtek. Je možné že během této pauzy jsem měla pohlavní styk. Je možné že jsem těhotná, když jsem "mentruaci" dostala avšak trvala pouze cca 3 dny, z čeho nejsilnější byla asi jen den? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepce menstruaci všeobecně obvykle zeslabuje a zkracuje, takže těhotenství podle menses nepoznáte. pokud berete antikoncepci pravidelně, neměla jste vodnatý průjem nebo nezvracela po požití pilulky, ev. nebrala antibiotika, těhotná nebudete.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: