Záblesky před očima -dodatek

Dobrý den , zase já, jen bych se chtěl zeptat jestli při tý vadě sítnice se ty záblesky sou pořád nebo třeba 1-2 za den, děkuji moc . toto prosím smažte a rovnou odpovězte ktomu 1 příspěvku, děkuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den, smazat to bohužel nelze....to může jen správce serveru. takže stejná odpověď. Zálesky nejsou pouze příznakem odchlípnutí sítnice, jak jste se dočetl. Z těch závažnějších onemocněních jsou ještě trhlinky v sítnici a nebo oněmocnění zrakového nervu. Pokud jste se před oním týdnem praštil do hlavy (mírný otřes mozku) tak mohou být tyto světelné fenomény dočasným následkem z důvodu podráždění mozku. I časté mnutí očí je příčinou mžitků či záblesků. V souvislosti se změnami klimatu v posledních dnech je možné uvažovat i výkyvech krevního tlaku, ale vzhledem k Vašemu věku je to málo pravděpodobné. I při odchlípnutí sítnice nemají záblesky trvalý charakter, ale jsou častější než uvádíte Vy. Pokud se stav nebude zlepšovat během následujících tří dnů a nebo se objeví výpadky zorného pole nebo bolest, tak navštivte preventivně oftalmologa.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x