Zajímalo by mně ..

Dobrý večer,omlouvám se že píšu v pozdních večerních hodinách,ale přeci jenom,nedalo mi to spát.Mám již za sebou 2.dávku vakcíny (proti karcinomu děložního čípku).Zajímalo by mně,jelikož jsem ještě panna,co by se stalo,kdybych mezi tou 6-ti měsíční dobou (2.dávka - 3.dávka) měla pohlavní styk.Jestli by se něco narušilo a jak moc.Jaké by to mělo následky apod.Byla bych moc ráda,kdyby jste mi poradili a já mohla jít s chladnou hlavou spát.Děkuji Tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vakcína se může podávat dokonce i u těch, co již pohlavní styk měly a dokonce jsou již infikované. Takže i by se nestalo nic závažného. Přesto, vakcína nechrání proti všem typům viru, pouze proti těm nejnbezpečnjším. Pokud budete mít styk, doporučuji, aby byl chráněný, t.j. s použitím prezervativu. Při pohlavním nechráněném styku se nemusí přenášet jen HPV (lidský papilloma virus), proti němuž se necháváte očkovat, ale i mnoho dalších nemocí včetně kapavky, syfilisu, HIV (AIDS) žloutenky typu B a C, kvasinkových a chlamydiových nákaz a dalších. Takže pokud chcete jít spát s chladnou hlavou, požadujte na partnerovi, ať použije prezervativ.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x