Žakudeční vředy

Dobrý den již týden mě bolí žaludek a hlavně jako když mám hlad a vystřeluje to až k hrudní kosti doktorka mi řekla že to jsou nejspíš žaludeční vředy které má i můj otec. Dala mi Helicid jedenkrát deně. Chci se zeptat jestli mohu k tomuto léku užívat Activ Aloe Vera. A také jestli to nemá vliv na antikoncepci a tak předem moc děkuji za odpověd. A kdy tak po helicidu začně účinkovat za týden?

Odpověď odborníka:

Helicid začne účinkovat rychle. I jeho efekt pocítíte rychle, jde-li opravdu o obtíže způsobené nadměrnou kyselostí žaludku. Aloe vera k němu nevadí. Žaludeční vředy jsou však závažné onemocnění, je-li na ně podezření, je nutné provést endoskopické vyšetření (gastroskopii) včetně vyšetření na přítomnost žaludeční bakterie Helicobacter pylori (při pozitivitě třeba přeléčit, toto vyšetření se provádí automaticky). Pak by bylo nutné Helicid zvýšit na 2x20 mg. Určitě si od lékařky vyžádejte doporučení na gastroenterologii nebo navštivte gastroenterologickou ordinaci sama.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x