Zaldiar a chovani

Dobry den, muj dotaz se jedna o leku Zalduar - matka ho bere na bolesti s rehmatem ale otec ji ho bere a uz to tak dela cca pul roku (je zavisly) ale posledni dobou je cim dal vice agresivnejsi, je to tim?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Františku, Zaldiar může způsobovat změny v psychice, jako je např. agrese, stavy zmatenosti, poruchy nálad a spánku. Odpověd tedy zní ano, změny v náladě Vašeho otce, stavy agrese mohou být způsobeny tímto lékem. Stejně tak může být na tomto léku ( konkr. na účinné látce tramalu), závislý. Pokud nemá důvod ho užívat a navíc, jak píšete, nebyl předepsán jemu, užívat by ho rozhodně neměl. Je-li skutečně závislý, je nutné, aby si tento problém uvědomil, pokusil se co nejdříve přestat s jeho užíváním, či vyhledal odbornou pomoc v poradně pro závislé (např. http://www.pomocvzavislosti.cz/cs/akt/zavislost-na-lecich .) Přeji Vám, at tento problém rychle a zdárně vyřešíte, s pozdravem, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Volně prodejná afrodiziaka z pohledu sexuologa
Články: Volně prodejná afrodiziaka z pohledu sexuologa
Od doby uvedení Viagry na...
Vliv cholesterolu na zdraví aneb škodí, nebo neškodí?
Články: Vliv cholesterolu na zdraví aneb škodí, nebo neškodí?
Snižování cholesterolu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Těhotenství bez pocitu těžkých nohou? Jde to!
Články: Těhotenství bez pocitu těžkých nohou? Jde to!
Těhotenství je krásný čas...
Lázně astmatikům prospívají
Články: Lázně astmatikům prospívají
Lázeňská léčba je u astmatu...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: