Zánět

dobrý den, již od října mě trápí bolesti v podbřišku,až do zad, bolest při pohl.styku směřující do konečníku, zácpy, postupně se ztratila menstruace(ale to může možná být tím, že jsem začala brát HA Sunya)... Ihned v říjnu jsem byla na gynekologii, ale nic mi nenašly.ale "pro jistotu" mi dali Biseptol. Pak se mi objevila tř,kýla, tak jsem ty problémy připisovala jí. Ale teď jsem již po operaci, a naopak se mi přidal ještě občasný páchnoucí výtok. Dle internetu to vypadá na zánět vaječníku,vejcovodů nebo pánevního dna...jenže mě se nezdá, že se uvádí, že je to způsobeno chlamydiemi nebo jiným virem a je to jistá forma PPN. a jde o to, že jsem po 3.leté pauze bez sexu nyní již rok se stálým partnerem, který je zdravý. V předoper. vyšetření mi nenašli žádné bakterie ani viry, naopak vše bylo výborné(jen kreatinin na hranici).Jak krev, tak moč.Ani žádný zánět. A to bylo v prosinci,tak už by to tam bylo. Myslím,že mě to začalo bolet po tom, co jsem se vykoupala ve vaně při menstruaci... Je to možné, že by to bylo tím, ne přenosem? také často chodím bosa, a mám holá záda- to velmi často...tak bych tomu asi přispěla.. Je možné že je to něco jiného? nebo může to být tou koupelí?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, koupelí určitě ne. Spíše si myslím nastydnutí. Pokud byste měla zánět vaječníkůb a pánevní nemoc, měla byste klinické příznaky. Pokud je vše laboratorně v pořádku a potíže se nezmenšují, doporučila bych provést diagnostickou laparoskopii. Může to být endometriosa apod. Navštivte gynekologa.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: