Zánět či děložního čípku

Dobrý den,v 6/2010 odebrány stěry,po kterých jsem silně krvácela,lékař řekl,že mám zánět čípku,výsledky stěrů OK,nasadil Macmiror,po kterém jsem dostala silnou alergickou reakci (i na stehna).Mám neustálé pobolívání v podbřišku,krvácení mimo menstruaci a po pohl.styku.Proto v 8/2010 znovu kontrola,vyšetření ultrazvukem OK,lékař nasadil Ofloxin(1x co 12 hod) a Entizol(2x co 12 hod),léčba 10dnů.Partner se přeléčit nemá.Po ukončení léčby zlepšení nevidím,krvácím znovu mimo menstruaci,bolesti v podbřišku přetrvávají.Na kontrolu jdu příští týden. (V r.2002 při 1.těhotenství byly stěry čípku s výsledkem PAP II.,po porodu,při 2.těhotenství a až dosud však výsledky stěrů opět OK.) Horm.antikoncepci neužívám. Může to být rakovina čípku?Měl by se partner přeléčit také? Děkuji.R.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rakovina čípku to nejspíše není, nejprve se musí kvalitně přeléčit a uklidnit zánět na čípku a s odstupem času udělat stěr a nechat jej posoudit v certifikované laboratoři -a by jednoznačně rakovinné změny vyloučili. Léčení partnera v tomto případě je spíše sporné, informujte lékaře, jak na tom v současnosti s krvácením jste, vyšetří vás po léčbě antibiotiky a rozhodně o dalším postupu. Určitě by ale měla být vyšetření konkrétnější - jaké agens zánět způsobuje /bakterie, chlamydie a podobně ?) - proto se na tato vyš. lékaře zeptejte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: