| Nápověda

Zánět kolena

Dobrý den,pane doktore.Mám měsíc zánět kolena,bez předchozího úrazu.Poprvé punkce a berle.NSA-klid za týden opět punkce a Depomedrol+Mesocain.Úleva asi na 10dnů,opět punkce a klid,nohu šetřit.Teď nohu skoro nezatěžuju,leduju,užívám NSA.Večer okolo páté se objeví v okolí čéšky červený flek a začne se zvětšovat a koleno začne topit,je červené.Takže opět studené a klid.Výsledky kultivace ještě nemám,až za 14dní.Teplota je lehce zvýšená,když se víc pohybuju o těch berlích.Nějak bych ten zánět potřebovala vytáhnou pryč.Třeba jste se s něčím podobným setkal a poradíte mi.Díky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez výsledků kultivace není možné doporučit jinou léčbu než tu stávající - tedy NSA, analgetika, zvýšená poloha končetiny, chladné obklady, končetinu nezatěžovat. Jakmile bude výsledek kultivace, bude možné léčbu zacílit proti vyvolávajícímu patogenu. Zánět nicméně může být i revmatického původu.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zánět kolena | Od: Petra | 29.8.2009 20:25
Dobrý den, právě teď sem se setkala též se zánětem kolena. Má ho moje sestra. Bez urazu se ji udělala v koleni voda kterou ji dvakrát vytáhli, pak měla koleno oteklé, červeno fialově zbarvené a vařilo, měla teploty a po dvou dnech se na nohu nepostavila tak jela do nemocnice tam ji vytáhli 60 ml hnisu z kolene a odeslali ji do Pardubic do nemocnice. Tam šla ještě ten samý den na operaci, vedou ji hadičky do kolene, jenže zánět se rozlýzá necítí už lýtko, bere 3 antibiotika . Lékaři si nevědi rady a baví se i o tom že by mohla o nohu přijít. Nic ji na ni nezabírá a po týdnu se její stav stále zhoršuje. Snad na tom budete líp.
reagovat
Poradna lékaře

Zeptejte se lékaře na Váš zdravotní problém. Již 636 zodpovězených dotazů tento týden.

Zeptejte se zdarma lékaře
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
Naposledy čtené: