Zánět trojklanného nervu????

dobrý den, patřím taky mezi ty kteří tu prosí o radu, hlavně ty ,,zkušené,,. Před třemi týdny jsem měla krutou bolest hlavy, vystřelující z lícní části pravé tváře i z oka, brala mě i šíleně pravá půlka hlavy. nějakým způsobem jsem to zaspala a ráno jsem se probudila s necitlivostí pravé líce. V noci mě manžel raději odvezl na neurologii (obvodní tvrdila, že ta necitlovost je způsobená migrénou). Tam si mě hned nechali, děli CT mozku, EEG... a závěr byl komplikovaná migrena. Po neusálém upozorňování, že sice občas na migreny trpím, ale jsou jiné a vždy s aurou mě nikdo neposlouchal a uzavřeli můj případ jako komplikovanou migrenu. Necitlivost tváře se pořád zvětšovala, nejprve nos a horní ret, ale vždy jen pravá půlka obličeje. Po pěti dnech opět kruvá bolest půlka hlavy (hlavně obličeje), znova odvoz směr neurologie, opět rozšíření necitlivosti půlky obličeje. Opět mě nikdo neposlouchal, nasadili léky na migrenu, které se užívají preventivně, ale jsem po nich ráno dost mrtvá. Rozsah necitlivosti je už od brady, až po půlku temene hlavy. Někdy to šíleně svědí a podrbat to nejde. Žádný bolesti ale nemám. Včera jsem byla u zubaře, už podruhé, ale zase jsou příčina od zubů byla vyloučená. Doktorka mi řekla, že mám zasažený nerv, všechny tři větve (zánět trojklanného nervu????) a řekla mi ať se zase vrátím na neurologii. Tu jsem odmítla, protože si pořád melou tu svojí. V neděli mám jít na magnetickou rezonanci mozku, asi pořád čekají že najdou jinou příčinu. Manžel mě ale objednal na neurologii do Prahy,ale to nebude hned, nejdřív chtějí vidět výsledky. Na boreliozu jsem negativní - takže pohoda. Myslíte si, že i když netrpím bolestí, ale jen necitlivostí a pocitem ztuhlasoti půlky obličeje je možné, že by to byl zánět trojklanného nervu?????? Předem moc děkuji za reakce Katka

Odpověď odborníka:

Ano, zánět nervu to být může, může být postižen trojklanný nebo lícní nerv, doporučovala bych ještě vyšetření krve na herpetickou infekci, ev. další neuroinfekce. Rozhodně je zapotřebí neurologické, ale možná i ORL vyšetření. Magnetická rezonance je důležitá k vyloučení např. útlaku nervu.

 
Líbí se vám odpověď?
+26 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Tak zkuste to co mi pomohlo | Od: Martina | 13.5.2012 21:21
Tak zkuste, to co mi
pomohlo taky.
http://greneia.webnode.cz/
products/bolesti-dasni-
zanety-trojklanneho-nervu-
trigeminu/ .. jsem měla
podobný problém a brala
jsem tu alfu a dobrý .. já to
moc vysvětlit neumím, to se
musíte zeptat přímo u nich.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?
Články: Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?
Mikroorganismy žijící v...
Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Články: Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Dáváte při nákupu do košíku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak se rozvíjí alergická reakce?
Články: Jak se rozvíjí alergická reakce?
Chcete-li rozumět tomu, co...
Víte, jakou úlohu hrají při alergii protilátky?
Články: Víte, jakou úlohu hrají při alergii protilátky?
Pasivní přenos alergie...
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: