Zánět v zubu

Dobry den. Byla jsem na extrakci stoličky nahoře vlevo, zub byl prý zkažený, měla jsem ho zlomený. Jsem 5 den po extrakci, měla jsem tam tu krevní srazeninu, ale ted to mam jakoby bílé v místě extrakce a jde mi z toho hnusná pachuť. V tom miste mám na dasni pistel. Obavam se, že mam zanet v zubu a zubarka me objednala az za 2 mesice. Myslíte , ze po 5 dnech mohu vyplachovat Corsodylem? Na to misto nejim, ani necistim zuby. Prosím poraďte.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bílá hmota jak popisujete, může být naprosto v pořádku. Jedná se nejspíš o fázi hojení. Důležité je ji odlišit od hnisu, který by z rány vytékal. V případě teploty či silné bolesti zajděte na pohotovost. Corsodyl používat můžete maximálně po dobu 14 dnů. Pokud obtíže ustanou, výplachy již neprovádějte. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: