Zánět zvukovodu

Dobrý den, minulý pátek mě pobolívalo ucho, v sobotu už bolest nešla vydržet, tak jsem jela na pohotovost, kde mi zjistili zánět zvukovodu, dali mi antibiotika a kapky gentadex. Po pár dnech bolesti ustaly (jenom mě v tom uchu ještě občas "bodne", ale ucho mám od té doby zalehlé a hodně svědí. Byla jsem s tím ještě na ORL a vyměnili mi kapky za maxitrol, ale nějak necítím žádnou změnu, už asi 5 dní to pořád svědí a je to zalehlé... Myslíte, že je možné, že by to mohl být plísňový zánět a proto ty kapky moc nezabírají? (I když mi zmizela bolest po antibiotkách) Už vážně nevím, co mám dělat a z toho svědění se asi zblázním. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den- Vaše úvaha je logická- "selekční" tlak antibiotik mívá na kožně-slizničních površích za následek přerůstání resistentních mikroorganismů. Doporučila bych kontrolu ORL lékařem nebo dermatovenerologem- nebojte se případné krátkodobé aplikace kortikoidních extern, která dokážou zmírnit svědění..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Dotaz | Od: Jana | 1.11.2016 16:49
Dostala jsem Infadin duo ale se
zvyšuje bolest mám v kampani
pokračovat?
reagovat
re:Dotaz | Od: uLékaře.cz | 2.11.2016 11:06
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: