Zarudlé oči

Dobrý den, už delší dobu asi 2 až 3 roky mám neustále zarudlé oči, nejhorší je to ráno když vstávám a večer, taky na umělém osvětlení, nebo při konzumaci alkoholu,přes den je to o něco lepší, došel jsem si asi před rokem na oční a dostal jsem kapky Tobradex, ty mi to trochu zlepšili, ale po vysazení opět zarudlé , další kapky předepsané Allergocrom , ty mi asi po půl ročnim používání taky nijak nepomohli, zkusil jsem jít k jinému očnímu a ten mi zkusil dát Ocuflash, ten taky nezabírá, jedno oko se mi zdá že mám přes den o něco víc zarudlý než to druhý, dost mi to z nepříjemňuje život , jak v pracovnim , tak i osobnim životě, budu Vám vděčný za každou radu, nevim na koho se stím to problémem mám obrátit, občas kapu i kapky Visine Clasic, ty mi oči po ránu hodně rychle zklidní , ale stejně nemam úplně čistý bělmo, pořád mám vidět s blízka žilky, děkuji za jakoukoliv radu je mi 21 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kapky visine clasic přestaňte užívat. Jejich účinek je pouze kosmetický a příznaky se prohlubují. Podle popisu se jedná o syndrom suchého oka. Používané kapky vyměňte za umělé slzy - nejlépe ve formě kapek bez konzervantů 4x denně a na noc ve formě gelu (př. visidic gel). Léčba je dlouhodobá , takže nečekejte efekt po týdnu, ale nejdříve po měsíci. Zároveň si musíte uvědomit, že přítomnost menšího počtu viditelných cévek je fyziologická. Jestli nebudete mít ani po třech měsících intenzivní terapie s umělými slzami pocit zlepšení, tak navštivte praktického lékaře. Popraskané žilky mohou být symptomem i celkového onemocnění (př. autoimunitní bechtěrev).

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: