Zarůstající nehet

Dobrý den. Přee dvěma měsíci mi začal zarůstat nehet na palci u nohy. Začalo to hnisat. Toto uterý jsem šel na chirurgii. Vzal nějaké nůžku a vystřihl kousek zarostlého nehtu. Dost to bolelo. Problém je že se mi zdá, že hnis nevymáčkl. Ale nejsem si jist zda-li se hnis má mačkat nebo má vytéct sám. Byl bych rád kdyby jste odepsal/a co s tím hnisem. A dále to mám pořad opuchlé. Chirurg řek že to samo slehne. Toto je foto po 4 dnech po vystřihnuti zarostlého nehtu Začal se mi tam tvořit nejspíš nějaký červený strup nebo to je zaschlá krev. A nevím jestli si dělám zbytečné obavy nebo ne. Měl bych jít na chirurgii zase ? Jinak nehet jsem se snažil léčitnsám zelenou vodičkou. Prosím o váš názor co s tím, protože se mi to nelíbí. Děkuji za odpověď. S pozdravem David.

Odpověď odborníka:

Milý Davide, zarůstající nehty jsou nepříjemný problém, bohužel léčba trvá delší dobu. Zelenou vodičkou asi myslíte Novikov. Oblíbený lék, ale zrovna v tomto případě ne příliš vhodný. Zakryje příznaky infekce. Otázkou je, zda-li vytéká hnis - hustší, bílý či nažloutlý, či jen průhlédná vodička - tkáňový mok s bílými krvinkami, které mají za úkol ránu vyčistit a bojovat s infekcí. Hnis, pokud zvládnete, je lepší vymačkat. Doporučila bych Vám lokálně Betadine roztok na štětičku, nehtový val odsunovat, na noc Betadine mast a zavázat. Počítejte s tím, že ještě minimálně 2 týdny se Vám to líbit nebude. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x