Zaschlé sperma a hepatitida b

Mám ještě takový dotaz. Bratr měl na návštěvě v domě našich rodičů, novomanželský pár. Spali u našich v obýváku na gauči (pravděpodobně souložili). Asi po týdnu jsme byli my s manželem u našich na návštěvě a přespávali také na tom gauči, ráno jsem po vyspání jsem zjistila, ž se mi úplně shrnulo prostěradlo a pod ním byly skvrny s největší pravděpodobností od zaschlého spermatu a já spala přímo na nich, mamka říkala, že ty skvrny tam byly už večer předtím než nám stlala, ale, že to zapomněla vyčistit. Jsem těhotná, známí od bratra jsou takový hospodští typy, mám strach, že jsem se mohla tímto zaschlým spermatem nakazit např. hepatitidou B nebo HIV. Většinou spávám pouze v noční košili tzv. naostro. mám strach kvůli miminku. jak dlouho přežívají viry hepatitidy B v zaschlém spermatu a tělních tekutinách? Je pro mě zmíněná situace jakkoli nebezpečná? Otázky jsou možná úplně hloupé, ale ráda bych v tom měla jasno. moc děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Jano, ze zaschlého spermatu se nelze nakazit. Viry a bakterie na vzduchu velmi rychle ztrácejí možnost infikovat vnímavého jedince. Přenos HIV a hepatitidy C a B se děje pouze pohlavním stykem a krví, případně čerstvými tělesnými tekutinami.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x