Zavázaní pahýlu apendixu

Dobrý den, měla bych dotaz. Jsem po operaci slepého střeva 4. dnem (laparoskopicky, chronický zánět). Než jsem šla na operaci musela jsem podepsat papír jaké komplikace mohou nastat. Bylo tam uvedeno že muže nastat že když se podváže pahýl po odstranění apendixu tak může se sesunout ten obvaz (nebo bandáž - nevím jak to nazvat)a tudíž by mohlo vše ze střeva vytéct do dutiny břišní a následně zánět celé pobřišnice. Chtěla jsem se zeptat v jakém případě toto může nastat? a kdy už se to nemůže stát (například jestli po 4 týdnech se třeba ten obvaz vstřebá a nic už nemůže vytéct..nebo tak? nebo jestli s tím člověk musí počítat do konce svého života že mu muže sklouznout ten obvaz? na mě to teď působí tak že se vlastně člověk nemusí operovat když mu bud praskne slepák nebo po operaci může sklouznout obvaz... a chtěla jsem se zeptat jestli je možné 4 den po operaci jíst kuřecí maso s rýži a tak...ty dietní jídla?

Odpověď odborníka:

Takovou kompklikaci jsem nikdy nezaznamenal. Po podvazu pahýlu appendixu se tento podvaz stehy ještě stěnou překrývá, navíc střevní stěna již do několika hodin se spojuje a postupně srůstá. Odloženě takováto komplikace se vyskytnout nemůže. Na tuto komplikaci bych jistě nemyslel.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: