Zavedení další mireny ve věku 50ti let

Dobrý den, Již cca 20 let mám zavedené tělísko Mirena. Nyní stojím před rozhodnutím, zda si nechat zavést další tělísko či nikoli. Je mi 50 let, tudíž u mě potřeba antikoncepce jako ochrany před těhotenstvím není již zcela aktuální. Proto bych se Vás ráda zeptala na Váš názor, zda pokračovat či nepokračovat s touto formou antikoncepce před menopauzou a ne/výhody obou variant. Dále bych chtěla dodat, že mám nadváhu a trpím křečovými žilami, jiné gynekologické potíže až na občasné mykózy nemám. Děkuji za Váš čas S pozdravem Jaroslava L.

Odpověď odborníka:

Gravidita v tomto věku sice není pravděpodobná ale poměrně často se vyskytuje nepravidelné krvácení z vyhasínající činnosti ovarii myslím že by ještě jedna Mirena na překlenutí tohoto období byla vhodná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: