Zážitek ve větrném tunelu

Dobrý den, Měl bych dotaz ohledně zážitku ve větrném tunelu. Chtěl bych ho darovat moji mamce ale zhruba před 10 lety měla prasklou plíci a byla na operaci. Od té doby je v pořádku bez nějakých komplikací. Vím že ji doktor ne doporučil létání nebo potápění kde vzniká přetlak a podobně. Informoval sem se že toto se ve větrném tunelu neděje, jen tam fouká velmi silný vítr který nadnasi. Chtěl bych tedy vědět zda to může bez problémů absolvovat nebo se tomu raději vyhnout. Předem moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud nastalo poškození plíce před 10 lety, neopakovalo se a nebyly nalezeny rizika např. plicní buly, neměl by být problém. Změny tlaku u létání také nejsou velké, jen u potápění bych byl opatrnější, to bych spíše nedoporučil.

MUDr. Miloš Sázel, CSc.
MUDr. Miloš Sázel, CSc.

Specializace: Hyperbarická a letecká medicína
Pracoviště: Ústav leteckého zdravotnictví Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x