Zažívací problémy

Dobrý den,před 11 lety jsem byla na lapar.operaci žlučníku,od té doby mám neustálé problémy: v poslední době jsem v jeden den 7x zvracela žluč,měla žlutou stolici i průjmovou ,bylo mi mdlo a měla jsem třesavku.Neustále říhám na lačno i po jídle a pobolívá v levém i pravém podžebří. Bylo mi 2xprovedeno UZ vyšetření břicha: 1.vyšetření: 17.12.2013: játra jsou nezvětšena,bez ložiska,odrazivost je střední,struktura je homogenní. Cesty žl.jsou v hilu šíře do 9mm,směrem k papile se konicky mírně rozšiřují.Stěna s náznakem edemu-anechoidně konturovaná nitkovým lemem. Pancreas je nezvětšen,bez ložiska.Struktura je pravidelná,slezina je intaktní.Obě ledviny jsou zvyklé velikosti i šíře par.vrstvy.DS jsou štíhlé.Močový měchýř má hladkou stěnu,lumen je čiré. Bez ložiska či ascitu v dutině břišní. Měření: játra jsou v MDC velikosti 16cm,hlava pancreatu je v AP 2,2cm Závěr: Cholangoitis susp. 2.vyšetření: 18.12.2013 játra hraniční velikosti k věku přiměřené echogenity,stp.CHE oblast lůžka s rušivými artefakty,ale intrahepat.žlučovody nedilat. Zvýrazněná je oblast duodena-iritace-gastropatie?jiné? Změny z UZ nelze přesněji diferencovat. Pankreas bez zn.expanze.Slezina v normě.Ledviny zachovalé kory,bez průkazné lithiázy a bez dilatace DS. Kličky bez distenze jen meteorizmus. Bez fluidoperitonea.Močový měchýř s malou náplní. Závěr: nyní se nejedná o NPB Dále jsem byla odeslána na vyšetření GFS.popis- Jícen-kardie ve 40 cm, nedomyká,junkční zona je klidná,cirkulární,bez známek refluxní esofagidity. Žaludek má stěny elastické,sekreci přiměřenou, s příměsí žluči,sliznici intaktní,pylorus okrouhlý,průchodný,bulbus duodena je prostorný s intaktní sliznicí, přechodová část a D2norm. Nález:nedomykavost kardie,duodenogastrický reflux,endoskopický nález na jícnu a gastroduodenu nevysvětluje plně příčinu potíží, které se jeví spíše bili etiologie Biopsie na H.pylori - negativní,předepsáno Kinito 3x denně. Lékařem mi bylo řečeno, že Kinito mám brát 14 dní a potom vysadit a brát jen při potížích. Opět jsem musela lék nasadit, protože neustále říhám i nalačno a pocitem hořka v ústech a často mě bolí v pravém i levém podžebří a je mi na zvracení. Jsou tyto potíže spojeny jen s nedomykavostí kardie nebo ještě něčím jiným? A příměs žluči v žaludku mi nemůže způsobit další potíže? Děkuji Vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Vaše potíže mohou být kombinací nedomykavosti kardie, mohou se na nich podílet i poměry ve žlučových cestách, nasvědčoval by tomu závěr prvního ultrazvuku, na kterém byla prokázána cholangoitida tzn. zánět drobných žlučových cest. Vzhledem k trvalé přítomnosti potíží by bylo jistě vhodné, abyste byla pravidelně sledována gastroenterologem.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: