Zažívací problémy

Dobrý den. Od operace žlučníku v roce 1995 (kameny) mám časté zažívací problémy. Bývá mi špatně od žaludku, neustále říhání, hlavně po ránu, např. i po napití doušku vody, bolesti v oblasti žaludku, tlak v žaludku, tvrdnutí v oblasti žaludku, někdy jsou bolesti velmi velké. V roce 2002 vyšetření - eradikace H.pylori, 2004 - irrigografie - sigmoideum je vyvinuté s ojedinělým drobným divertiklem, 2007 -dg.:dyspeptický sy. žaludeční s algickým nejasné etiologie -v.s.biliární s dialtací choledochu při sklerozující papilitidě po rec. kolikách v minulosti, dle sona zesílení stěny duodena, antrumngastritida makros. masivní duodenogastrický žlu. reflux. 2011 - kolonoskopie - prolabující zevní hemeroidy, vnitřní hemeroidy. V témže roce jsem změnila své stravování, ze stravy jsem vyloučila maso a ml. výrobky, zařadila jsem do stravy více obilovin, luštěnin, zeleniny a ovoce a mé zdravotní potíže úplně zmizely. Poslední dva měsíce je mi po dietní chybě (syrový česnek) opět špatně, je mi na zvracení, ale nezvracím, nemám průjmy, ale mám denní bolesti v oblasti žaludku. 30.11.2012 - sono břicha - drobné ložisko p. laloku jater char. hemangiomu, vyšetření žaludku - duodenobiliární reflux. No-spa, Algifen, Anacid, ani Gaviscon nezabírá. Bohužel je mi každý den špatně, ať jím či nejím, ať držím dietu nebo ne. U lékaře si připadám jako hypochondr, kterému nic vlastně není, ale je mu špatně, má bolesti, a za poslední 2 měsíce zhubl 4 kg. Můžete mi prosím poradit v čem může být můj problém? Při brouzdání po internetu jsem narazila na lidi s podobnými příznaky, s negativním vyšetřením, jejichž zdravotní stav ze zlepšil po léčbě antiparazitiky. Odčervování je např. v Thajsku samozřejmé, ale u nás se tím nikdo údajně nezabývá. Viz: http://darzdravia.sk/blahova.php?SessionID=541031514e2280be29552 Děkuji za vaší radu. Dana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vašeho dotazu je jasné, že jste podrobně gastroenterologicky vyšetřená, ale bez jasného výsledku. Nutno ale dodat, že více než 50% gastroenterologických příznaků je způsobeno funkčními poruchami. Doporučil bych Vám pokračovat v dietě, při které jste byla bez obtíží, aktuální zhoršení bych řešil přechodným podáním léků - především prokinetik (vzhledem k duodenogastrickému refluxu) a případně léků snižující kyselost žaludku. Vhodná by byla i úprava střevní mikroflóry preparáty s Lactobacilem. Co se týká odstranění Vašich potíží léčbou parazitů, s tím nemám žádné zkušenosti a nemohu se proto k problému vyjádřit

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: