Zduřelá uzlina

Dobrý den. Obracím se na Vás s tímto dotazem. Mezi svátky jsem si nahmatala výrazně zduřelou tkáň v pravém podpaží (asi uzlinu, ale není to ohraníčená boulička a na omak bolí jen mírně) takový tužší, zvětšený váleček. Spíš mám stále studenou pravou ruku a bolí mě, ale pouze tupou bolestí. Byla jsem u obvodního lékaře a ten mě posílá na ultrazvuk. Do žádanky napsal: základní diagnóza N644. Sestra mě objednala na ultrazvuk, jdu až za dest dní. Poté mám přijít k obv. lékaři a dle výsledků mě objedná na mamograf. Na posledním mamografu jsem byla v únoru 2012. Chodím pravidelně každé dva roky, vždy vše v pořádku. Ještě jdu zítra na krev, před rokem zvýšené hodnoty tumor makrů, ale pouze mírně. Mám stále v těle zánět, který trvá min. tři roky. Léčba ant. zabere vždy jen chvilku. Jeden a půl roku jsem chodila pravidelně každé tři týdny na píchaný pendepon. Nepomohlo to. Stále se zánět vrací, bolí klouby, dělají se mi čepy na mandlích. V rodině silná zátěž v úmrtí na rakovinu. Zemřel tatínek, jeho tři sourozenci a již čtyři sestřenice a bratranec. Ptám se tedy, jak v takovémto případě je dobré vyšetření urychlit? Na mamograf se čeká také min. měsíc. Pokud by to bylo něco horšího než zduřelé uzliny, jak velkou roli v tom hraje čas. Děkuji za odpověď. Libuše

Odpověď odborníka:

10 dní naprosto nic neovlivní, klidně vyčkejte UZ a podle výsledku bude další rozhodnutí. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: