Zduřené, lehce bolestivé uzliny v třísle

Dobrý den, trápí mě zvětšené uzliny v pravé třísle. Asi tak před měsícem jsem zaléćila HPV2, výsev puchýřků byl na pravé straně u vstupu do pochvy. S tím se mi zvětšila ta uzlina. Dále byl poveden stěr a výsledkem byla přítomnost Streptokoka agalae, nepřítomnost laktobacilů a Stafylokok a. Do toho se objevili potíže s čůráním, nejdříve častější, poté na pálení a nemožnost se vyčůrat i při pocitu plného měchýře. Proveden rozbor a moči (zvýšené PH a leukocyty, ale mikrobiologie negativní). Nasazena ATB Klacid 500(4.den, nasazena na 14 dní) pro přetrvávající bolesti v podbřišku. Momentálně mě trápí uzlina v pravém třísle, která každý den mění velikost (zmenšuje/zvětšuje se). Zdá se mi větší po fyz. námaze, přičemž po 3 dnu začátku antibiotik je značně větší a mírně bolestivá. Je to znakem přetrvávajícího zánětu? Nebo po HPV2 trvá než se uzlina zase zmenší? Je mozné ji mít zvětšenou a zvětšující se přes měsíc? Děkuji

Odpověď odborníka:

Uzlina se většinou zvětšuje jako reakce na zánět probíhající v její spádové oblasti a až s odezněním zánětu se pomalu vrací do původní velikosti

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: