Zhroucení z přepracování

Ještě bych ke svému předchozímu dotazu chtěla doplnit, že příteli je 50 let a napadlo mě, zda by mu nepomohla k zotavení dovolená v nějakém novém prostředí, ale nevím, za jak dlouho zvládne cestovat, protože to je svým způsobem také stres.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takto na dálku to je opravdu těžké posoudit, jak dlouho takový stav může trvat. Záleží na spoustě faktorů. Myslím, že by ale bylo vhodné vyhledat nějakou odbornou pomoc, buď tedy si nechat napsat doporučení na psychiatrii nebo vyhledat nějakého psychoterapeuta. Pokud je přítel zatím jen vyčerpaný, neznamená to, že pokud bude tento stav nějakou dobu trvat nezačne to u něj mít i nějaké psychické důsledky - např. rozvoj deprese. Navíc už to, že situace došla takto daleko značí, že by jí bylo potřeba řešit i jinak než jen nechat přítele odpočinout. Aby se předešlo případnému opakování. Kromě toho, pokud někdo takto po dlouhodobém intenzivním pracovním nasazení z práce "vypadne", tak si myslím, že by bylo vhodné najít nějaký prostor, kde o tom lze dostatečně mluvit. Držím palce při zvládnutí situace. S pozdravem Petr Klimeš

Mgr. Petr Klimeš
Mgr. Petr Klimeš

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychoterapie Mgr. Petr Klimeš, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: