Zjišťování příčiny opakujících se urologických problémů

Prosím o informaci v mých lékařsky nevyjasněných problémů - opakující se urologické problémy bez bakteriologického nálezu - jen leukocyty; trvají bolesti podbříšku, bolí kříže+hýždě. Sono břicha,ledvin,moč.měchýře + cystoskopie = vše bez patologie. Laicky usuzuji na neurologický problém někde v pánevním dnu. Neurolog nasadil Lyricu 75mg,jež trochu bolesti ulevuje, ale problém neřeší. Může páteřní blok nebo svalstvo pánevního dna způsobovat opakované urologické problémy? Obviňuji lékaře, že jim vázne diagnostika mého bolestivého problému, jež trvá již 4roky. Stalo se mi to při pokrouceném sezení u PC a náhlým mohutným kýchnutím mně něco jako by "ustřelilo" v dutině břišní. Všichni lékaři odpovídají:" Víte, v podbříšku se to špatně diagnostikuje. CT dolní pánve rovněž bez patologie. Gastro: irigografie,kolonoskopie=bez patologie. Děkuji za poskytnutí informací, případně diagnostické pomoci. Smínky z magnetické rezonance přikládám.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, víte, někdy ani nejlepší diagnostikaněkdy neumí odpovědět na lidské stesky a problémy. Jediné, co mě po prostudování nálezů napadá, neměla jste vyšetřenu dolní část páteře s SI skloubeními - to jsou místa, kde se nejvíce projevuje Bechtěrevova nemoc. Neříkám s určitostí, že ji máte, jen tato možnost by se měla také vyloučit. Vzhledem ale k vyššímu věku byste již měla potíže dříve a také předpokládám, že pokud vám bylo děláno vyš. NMR, SI štěrbiny by viděli a posoudili, kdyby byly změněné. Ale alespon rtg snímek SI štěrbin bych doporučila, jaksi pro jistotu. Na NMR jsou nálezy výhřezů plotének - hlavně L4-5 a L5-S1 a vzhledem k jejich lokalizaci by vysvětlovaly tyto výhřezy potíže v bedrech, bolesti v břiše a hýždích (vystupují tam totiž nervy, které tuto oblast zásobují citlivostí a jsou-li drážděny, oblast bolí a je "nesvá"). Nález leukocytů v moči to ale nevysvětluje. Proto bych doporučovala ještě podrobné zopakování vyšetření na urologii. S bolestmi v zádech se nemusíte smířit, ale pacienti neradi slyší, že nejůčinnější je prosté cvičení /naučí vás rehabilitační pracovník, kam by vás měl doporučit váš neuorolog /. Pokud by bolesti přes cviky,rehabilitaci a třeba lázně nepovolovaly (cca za půlrok poctivé snahy), je vhodná konzutace u neurochirurga, protože výhřezy se dotýkají obou výstupů nervů, které mohou dráždit a ani cvičení třeba nepomůže. Pokuste se pobavit s neurologem a pokud byste chtěla zkusit operační řešení, požádejte o posouzení u neurochirurga. Rozhodně byste měla umět speciální cviky na zpevnění hlubokého zádového svalstva a umět pracovat s pánevním dnem - tak existují cviky, vyžádejte si konzultaci u rehabilitačního pracovníka. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Alergikům může být parfém nepříjemný stejně jako výfukové plyny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Léčba alergie může zahnat i únavu
Články: Léčba alergie může zahnat i únavu
Mnohé projevy alergií jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: