"zkroucené" rty

Dobrý den, jmenuji se Dušan, je mi 23 let a chtěl bych se na vás obrátit s prosbou o pomoc ohledně mého problému, který jsem si všiml při pohledu do zrcadla a trvá asi 3 týdny. Konkrétně jde o to, že jsem si tehdy všiml na svých ústech menší změnu, která trvá až dodnes. Týká se rtů poblíž ústních koutků- které se jakoby "zkroutily " směrem dovnitř ústní dutiny - především ale ta horní část rtů je zde výrazná. Změna sice není nějak moc velká, ale je viditelná. Nezdá se, že by se to nějak zhoršovalo, je to pořád stejný, ale obávám se zhoršení. Popsal bych to ještě tak, že jsou to takové menší vhloubeniny rtů v koutcích, když ústa zavřu. Léky, které užívám: Hypromeloza a Livostin sprej-antialergikum- na alerg. rýmu (zhruba 1,5 měsíce ). Do té doby, než jsem si toho všiml, jsem užíval doplněk stravy - Vironal (od Energy), který jsem užíval delší dobu (3 týdny - tehdy bez vedlejších účinků). Ale poté jsem si koupil nové balení a když jsem to začal užívat (5 dnů ), tak to mělo zásadně jinou příchuť (bylo to trochu kyselý). Výrobce se pro mně vyjádřil jenom tak, že trocha změnili "recepturu" a mělo by to být husčí než předtím. To ale nebylo. Já jsem si přečetl z návodu, že obsahuje ještě sorbitol a sorbát draselný na rozdíl od předchozího. Jen za předpokladu, pokud se nejedná o sorbit a sorban draselný- tyhle složky obsahoval ten starší přípravek. Jinak v ten konkrétní den jsem sněd, ale poprvé, jeden závin s makovou náplní - složení nemohu najít, a alergie na potraviny mi dosud zjištěny nebyly. Co se týče mých zubů, tak mám dočasnou vložku na dolní osmičce vpravo zhruba 1 rok a někdy to trochu bolí. Ještě bych dodal, že jsem s tím byl u všeobecné lékařky a ta mi řekla, že prý jsem zhubnul, jenomže to spýš není pravda, i když jsem hubený. Asi 3 roky mám pocit sucha v ústech a syn. suchého oka(4 měs.) a vypadá to na systémové onemocnění sjogr. syn. Takže to je asi tak všechno. Budu čekat na vaši odpověď. Jinak jsem moc rád, že existuje tenhle portál a že existujou i lidi, kteří jsou jeho součástí. Děkuji moc!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dušane! A já Vás bohužel budu muset zklaamat. Na dálku nejsem schopen se k takovému problému vyjádřit. Musel bych Vás vidět, koutky Vám prohlédnout a přetat se na další věci. V tomto Vás tedy odkazuji na péči ošetřujícího lékaře. Pokud se mezi klinickými lékaři nedočkáte dostatečné vstřícnosti a /nebo toužíte po jiném přístupu, konsultujte lékaře psychosomatické nebo celostní medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: