Žlučníkové kameny

Prosím o radu. Dnes při ultrasonografii břicha a ledvin (každoroční preventivní vyšetření v důsledku diagnózy C531 ZN- exicervix) bylo mi zjištěno, že žlučník je v normální poloze, tenkých stěn, v krčku konkrement vel. 14 mm, žlučové cesty nerozšířené. Zatím jsem bez potíží, bez bolesti, takže bych se chtěla zeptat zdali je nutné ten kámen jít vyndat. Díky moc za odpověď a přeji hezký den, Sabina

Odpověď odborníka:

Cholecystektomie ( chirurgické odstranění žlučníku) se indikuje v případě opakovaných žlučníkových kolik. Pokud jste bez obtíží, kámen ve žlučníku vás nijak neohrožuje. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mikrobiologické vyšetření
Články: Mikrobiologické vyšetření
Mikrobiologické vyšetření...
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Léčba zrychleného tepu musí začít pravdivým dialogem
Články: Léčba zrychleného tepu musí začít pravdivým dialogem
Zvýšená tepová frekvence...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
V laboratoři zjistí užívání některých drog i po měsících!
Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Články: Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Klíšťata nemá v lásce asi...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: