Změna znaménka na strup

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda se může piha a mateřské znaménko změnit ve strup. Četla jsem,že ano a když se změní na strup,tak je to znaménko či piha nebezpečná a je zhoubné. Co je na tom pravdy? Jak poznám,že se jedná o obyčejný stroupek a ne o znaménko? Koukala jsem na různé fotky jak vzniká melanom,ale nikde a obrázku nebylo,že by se změnil ve stoupek. Jenom,že se mění barva,velikost,tvar atd. Já se toho bojím a už jsme si na hlavně strhla 2 stroupky a mám je i různě po těle. Cca před měsíce jsme byla na vyšetření znamének u kožní lékařky a ta mi řekla,že v hlavě žádné pihy a známenka nemám. Mohlo by se tam od té kontroly udělat a změnit se hned ve stroupek tedy ve zhoubné? Ten stroupek nebyl tak velký. Byl docela malý. A co je to hemangiom? Je to nebezpečné taky mám nějaké na těle. Předem děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Krásný den , odpovědět Vám bez toho , abych projevy viděla je nefér a neprofesionální, změna znaménka ve strup není standardní a může i když v malém procentu znamenat přestavbu v maligní nádor , haemangiom je nezhoubná cévní malformace- nevadí, odstranuje se laserem. Proto navštivte dermatologa. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: