Změny na čípku

Dobrý den, gynekoložka již několik let sleduje na mém čípku nějaké změny, které nejsou nepezpečné. Cytologií mám v pořádku. Nyní mi navrhla drobnou úpravu na čípku (jsem po dvou porodech), tzv. chladovou koagulaci. Když zákrok nebudu chtít, tak se prý nic neděje a na kontrolu mám přijít zase za 1/2 roku. Již jsem se na netu dozvěděla, o co se jedná, ale bylo mi sděleno, že tato metoda je na ústupu, protože dojde k zanoření tzv. "transformační zony", kde dochází ke vzniku rakoviny, ta se zanoří do hrdla, není na ni vidět a je pak nekontrolovatelná a na rakovinu se přijde později. Chtěla bych se zeptat Vás, jaký na tuto metodu máte názor, popřípadě, co byste své pacientce doporučila. Děkuji a přeji hezký den. Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte pravdu, tato metoda je už opravdu na ústupu. Zda a popř. jakou jinou doporučit bohužel nelze bez výsledků vyšetření rozhodnout. Doporučoval bych proto znovu konzultaci s ošetřujícím lékařem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x