Změny na páteři, problémy s tlakem, slabost

Dobrý den, je mi 44 let, lečím se 12 let se sníženou funkcí štítné žlázy, jsem mírně anemická a mám kolísavý tlak - vyšší. Poslední měsíce mám občasnou podivnou slabost přes den, v noci to je horší. Začátkem ledna jsem prodělala oboustranný rozsáhlý zápal plic. Již dříve jsem občas měla vyšší tlak, ale pouze přes den. V noci byl tlak v pořádku. Nyní po zápalu mám noční hypertenzi a i přes den velké rozdíly v tlaku. Hlavně mi stoupl tlak diastolický. Ten tlak je opravdu různý - 150/110, 138/105. 117/95. Cítím mnohdy podivnou slabost jak ve dne tak v noci, ale v noci je to asi ještě horší a i ten tlak v noci je kolikrát vysoký a často mě tlačí na hrudi a nyní i v přední části krku. Budu mít zřejmě i problémy s páteří . Na rtg krční páteře mám nějaké degenerativní změny, výrustky. Beru magnosolf. Byla jsem na MR mozku, čeká se na výsledky a výsledky rtg hrudní páteře. Byla mi nabrána krev na tumor. markery. Zvýšené mírně ukazující na oblast prsou. Byla jsem na mamografu a ultrazvuku. Nějaký nález v levém prsu. Na výsledky biopsie se čeká. Znepokojuje mne ta podivná slabost, mnohdy i končetin. Nohy mě jeden den i v noci bolí, podivná slabost, tlaky v lýtkách a pak zase dobrý třeba jeden den a zase se to vrátí. Po zápalu jsem spala celou noc jen 3x. Jinak jdu spát mezi jedenáctou a dvanáctou a v jednu nebo po jedné se vzbudím a již pořádně nespím. Usnu až ráno kolem sedmé. Teď již ani to pořádně ne. Celkově se necítím dobře. Vadí mi i ty tlaky na hrudi a slabost v hlavě a kolikrát to je pocit, že krk nemůže hlavu unést. Mohou ty mé potíže souviset s páteří nebo spíše s tím prodělaným zápalem plic? Také mi často vadí podprsenka. I když ji nemám okolo hrudníku nijak upnutou. Ono kolikrát ji ani nemám a ten tlak, takové táhnutí nebo nevím jak bych to popsala tam je. Mám poměrně velká prsa. Byla mi odebrána krev, zda v těle není nějaký tumor. CEA 1,6 CA125 24,3 CA15-3 37,8 a CA19-9 19. Biochem. vyšetření 29.10 2014 glukosa 4,9, močovina 3,8, kreatinin 60,00, kyselina močová 290,8, bilirubin 3, ALT 0,48, AST 0,44, ALP 2,01, GMT 1,38, amyláza 1,19, LD 3,71, CK 2,07, Troponin T hs 6,3, cholesterol 5,91, triglyceridy 2.05, natrium 140, kalium 3,9, chloridy 102, kalcium 2,28, hořčík 0,97, fosfor 1,04, osmolalita 297, albumin 45, bílkovina 71, CRP 12,88D dimery 0,52. Biochemie leden 2015 - nemocnice - glukoza 5,7, močovina vst.3,3 a výst. 2,8.Kreatinin vst.77,7 a výst.56. Bilirubin 7. Kyselina močová 288,3. ALT 0,25, AST 0,37,ALP 1,81, GMT 0,96.Natrium vst. 138 a výst.140.Kalium vst. hemolytické sérum a výst.4,4. Chloridy vst.100 a výst.105. CRP vst.152,27 a výst.7,26. pH moč 6, bílkovina moč +, glukoza moč negativní, ketolátky moč ++++, urobilinogen moč negativní, bilirubin moč negativní, erytrocyty0-5, leukocyty 21-50, nitráty v moči negativní, hustota moče chemicky 1010, epitelie dlaždicovit četné, vzhled séra hemolytické sérum. CT plic: Kmen AP. 23mm, prvá větev plicnice 20mm, levá 17mm. Obě větve plicnice i další až do subsegmentární úrovně jsou s homogenní náplní, bez defektů. Plicní křídla oboustranně rozvinutá bilat. bez výpotku. Bilat, prakticky ve všech lalocích cárovité infiltráty s maximemvpravo dorsobasálně. Bez ložiskových změn, s pravidelnou bronchovaskulární strukturou. Ojedinělé hraniční paratracheální LU. do 10mm. V kostním okně degenerativní změny páteře.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže s páteří souviset mohou, ale nezdá se mi to příliš pravděpodobné. Bez podrobného vyšetření se nemohu blíže vyjádřit. Spíše by to měl řešit internista ve spolupráci s imunologem,pokud bude vše negativní, pak bych doporučovala vyšetření rehabilitačním lékařem nebo fyziuoterapeutem. Zdravím

MUDr. Dana Halbichová
MUDr. Dana Halbichová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Chaberský dvůr, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: