Znaménko

Nejdříve bych Vám chtěla poděkovat za Vaše rady. Chtěla bych se Vás zeptat, syn 9 let má na na spodní straně palce u nohy hnědou pigmentovou skvrnu. Je vidět, že se nachází pod kůží. Má už jí tam několik let. Jedná se o znaménko?? Může se s růstem nohy zvětšovat? Chtěla bych se Vás zeptat, zda to mám v jeho věku řešit, nebo jestli to mám pouze sledovat. Nechtěla bych ho zbytečně traumatizovat. Bohužel mě všechno docela rozhodí a napadá mě všechno možné.Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pigmentové projevy na ploskách a dlaních jsou obecně považovány za rizikové, takže doporučuji znaménko pravidelně dermatoskopicky vyšetřovat u kožního lékaře. Za několik let, až bude syn větší bych asi volila preventivní odstranění névu, i když bude i nadále vypadat vpořádku.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: