Zprávná obuv

Srdečně vás zdravím, Koupil jsem si nové boty (adidas běžecké), ale do špice mám prostor přibližně 2,5cm (jako že jsou mi o něco větší), a zajímá mě, jest li se mi tím nějak významně bude ničit pohybový aparát?

Odpověď odborníka:

Volil bych botu asi o 1 cm větší. V průběhu pohybu dochází v noze k metabolickým a oběhovým změnám, které jsou spojeny s lehkým otokem nohy. I dobrá bota má svou jistou elasticitu, zvláště běžecká bota. Koupí této boty se nijak pohybový aparát nebude ničit. Bota musí být ale pohodlná, zpevňující a nohu při běhu stimulující. Je otázkou zda i šíře boty nebude poněkud větší.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: