Zrejme zlomenina

Je to asi 5 dni co jsem po hadce prastil pesti do zdi a asi jsem si zlomil kustku mezi kloubem malicku co vede k zapesti. Ruka mi druhy den otekla ted uz trosku splaskla ale jeste dnes nemuzu narovnat malicek. Uz to ale tolik neboli. Nevim jestli to je zlomenina u doktora jsem nebyl. Nenasel jsem ovahu tam zajit jelikoz se bojim ze mi to budou narovnavat coz uz jsem jenou zazil s jinou zlomeninou. Chtel bych se zeptat jestli je sance ze se mi ruka zahoji popripade kdybych si zasel na chirurgii jestli to nejak umrtvi kdyz to budou narovnavat. Dekuji

Odpověď odborníka:

Martine. Takto Vám nemohu jakkoliv pomoci. Je potřeba navštívit lékaře. Pokud máte záprstní kost skutečně zlomenou (může se jednat i o zlomeninu kdekoliv jinde, vycházím z Vašeho popisu), je nutné kost zafixovat ve správném postavení. Takto Vám hrozí nejen to, že může špatně srůst, ale například i možný pakloub anebo znehybnění v kloubu v budoucnu. Riskujete tedy daleko více než případné "rovnání", které je bohužel někdy nutné. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: