Ztácení měsíčků

Dobrý den, mám antikoncepci 5 let, a poslední 2 roky se mi ztrácí měsíčky, minulý rok jsem je měla 2-3 dny, teď už je mám jen jeden den, někdy jen špiním. Moje lékařka, aniž by mě vyšetřila, řekla, že to je normální. Ale já bych časem chtěla mít děti a bojím se, aby to vůbec šlo. A navíc jsem tento měsíc dostala měsíčky o 2 týdny dříve (v polovině antikoncepce). Gynekoložka mi "opět" řekla, že během antikoncepce je to normální. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zeslabení intenzity menstruačního krvácení je při užívání antikoncepce skutečně běžné. Nijak to nesouvislí s budoucí plodností. Nepravidelné krvácení během užívání antikoncepce bývá způsobeno často neužitou nebo pozdě užitou tabletkou, příčiny mohou být samozřejmě i jiné. Na vyšetření si zajděte, pokud se takové nepravidelné krvácení bude opakovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: