Zt v 9.týdnu (zamlklé těhotenství)

Dobrý den, před 14dny mi byla provedena kyretáž pro ZT, s násleným zánětem dělohy( přeléčeno ATB). Chci se zeptat za jakou dobu je vhodné znovu otěhotnět? Po prvním porodu(před 5 lety) jsem prodělala také zánět dělohy, který mi způsobil neprůchodný P vejcovod a srůsty v děloze( ty byly mírně rozrušeny laparoskopicky). O miminko jsme se snažili 1 rok, ale nakonec jsem otěhotněla po 2 měsíčkách od laparosk., ale bohužel nevydrželo srdíčko. Ted se bojím, pokud bude doba na rekonvalescenci dlouhá, že se opět objeví srůsty, a já začínám opět koloběh narkoz:-( Ráda uvítám jakýkoliv Váš názor. Děkuji Romana Daňková

Odpověď odborníka:

Po provedené kyretáži v tomto případě se doporučuje chránit před další graviditou cca čtvrt -půl roku. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x