Ztrácení hlasu

Dobrý den,Už dříve jsem chodila na ORL při zeslabení hlasu,chrapotu nebo po angíně,kdy se mi ztrácel hlas.Doporučená léčba-vitamín A,Vincentka a hlasový klid.Nyní už asi 14 dní opět zeslabení hlasu a přecházím i do vyššího tonu.Je to nepříjemné,lze doporučit něci jiného než popisuji výše? Děkuji B.Horná

Odpověď odborníka:

Vážená paní Horná,těžko se mi odpovídá na Váš dotaz, když neznám nález na Vašich hlasivkách. Opakovaně trpíte na akutní zánět hlasivek, u kterého je opravdu ze všeho nejdůležitější naprostý hlasový klid, který dělá cca 50% léčby. Jinak se kupte Aescin - lék proti otoku hlasivek. Při kašli si kupte lék na utlumení kašle, protože kašel namáhá hlasivky stejně jako mluvení. Musíte-li něco říci, tak jen střední intenzitou hlasu, nešeptat!! Jestliže po týdenním důsledném dodržování hlasového klidu, chrapot trvá dál, musíte si na ORL zajít, jestli nemáte poruchu hybnosti hlasivek

MUDr. Helena Rosická
MUDr. Helena Rosická

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL Rosička s.r.o., ambulance ORL pro dospělé a děti, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: