Ztvrdlá stolice v konečníku

Dobrý den, dostal jsem od svého gastroenterologa mas na svědění/štípání uvnitř konečníku a při každé aplikaci této masti nahmatám v hloubce cca 7cm ztvrdlou stolici, není to špatně? A nemůže toto způsobovat onen problém a případně, mám to někde hlásit? Léčím se na Crohnovu chorobu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Crohnova choroba má opravdu nepravidelnost stolice, péče o tuhost stolice patří k dietním postupům při léčbě Crohnovy choroby. Mast jistě tuto tuhost stolice nezpůsobila. Se svým gastroeneterologem se ale domluvíte na dalším ošetřování jak pro Crohnovu chorobu tak pro potíže řitního otvoru.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Meningitida
Články: Meningitida
Meningitida je zánět...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Histologie
Články: Histologie
K čemu slouží histologické...
Chronická myeloidní leukemie aneb Co čeká pacienty
Články: Chronická myeloidní leukemie aneb Co čeká pacienty
Chronická myeloidní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: