Ztvrdlá stolice v konečníku

Dostal jsem od gastroenterologa mast kvůli bolestem a pálení v konečníku a chtěl bych se zeptat, je normální že při aplikaci této masti nahmatám, resp. narážím prstem na ztvrdlou stolici? Myslel jsem že stolice dojde do těchto míst až při vyprazdňování, nemůže tedy ty bolesti (nejvíce při chůzi) způsobovat právě toto, že mám v těchto místech nějaké povolené svalstvo či co? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Františku, pokud je pohmatový pokaždé trochu jiný, jedná se nejspíše o stolici. Pokud hmatáte vždy stejně velký a stejně tvrdý útvar pokaždé na stejném místě, mohlo by jít o hemoroid. Při pochybnostech Vám doporučuji konzultovat Vašeho gastroenterologa, případně podstoupit kontrolní rektoskopii. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: