Zvětšená děloha

Dobrý den, již před 10 lety mi gyn. lékařka řekla, že mám větsí dělohu. Minulý rok mi naměřila 6,5 ale říkala, že já to tak prostě mám a dnes při prohlídce naměřila přes 7 nevím čeho, protože se mnou moc nemluví. Hned se mne zeptala, jestli " nechci svoji dělohu odevzdat, že bez dělohy mohu klidně být". Také říkala, že mám cysty na vaječníkách. To ale říkala každý rok s tím, že to není nic proti ničemu. Nemám žádné zdravotní problémy. Menstruace je stále pravidelná a ve stejné intenzitě a řekla bych, že méně bolestivá než třeba ve 20 letech. Cytolka také byla vždy v pořádku. Při odběru cyto u této lékařky pokaždé krvácím. Tvrdila, že mám HPV ale rozbor byl negativní. Také mi nechala udělat TU markery také negativní. U lékaře který bohužel zemřel jsem při odběru nekrvácela nikdy a ani neříkal nic o zvětšené děloze. Nemám cukrovku ani vysoký tlak je mi 47 let a vážím 56 kg na 162cm. Mám 1 dítě. Lékařka mne dnes opravdu vyděsila. Prosím o Váš názor na výše uvedené. Bylo by opravdu nutné odstranit dělohu, když nemám žádné problémy? Prý jsou to myomy a nelíbí se jí to. V březnu mám přijít na kontrolu. Děkují za Váš čas a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

7 cm je normální velikost dělohy cytologie je normální jste bez problému nevidím důvod k operačnímu zákroku. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x