Zvětšené mízní uzliny v tříslech

Dobrý den. Mám zvětšené uzliny na krku a v třísle. Zašla jsem s tímto problémem k chirurgovi, který mi odebral krev na KO+diff. a výsledky byly v naprostém pořádku, poté mě poslal ještě na ultarzvuk uzlin a celého břicha podle kterého mi bylo řečeno, že uzliny vypadají dobře a játra se slezinou nejsou zvětšeny. Dnes jsem byla na kompletním odběru krve i na infekce. Chtěla bych se jen zeptat, podle vás je toto vyšetření dostatečné a nemusím se již obávat např. rakoviny mízních uzlin!? Včera mi také bylo řečeno urologem, že mám dost silný zánět moč. cest a dostala jsem ATB na více jak 2 týdny..mohly by i s tímto uzliny souviset? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uzliny mohou souviset s infekcí v močovém systému - jako celková reakce mízního systému na infekci. Ostatní vyšetření byla opravdu dostatečná. Pozorujte uzliny s souběhu s léčením infekce a po jejím vyléčení, návrat do normy je, pro vaši informaci, ale v řádu spíše měsíců. Moc si ale uzliny neprohmatávejte, tím jsou drážděny a někdy i bolí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Ideální
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: