Zvětšené uzliny, teplota, bolest v bederní části zad

Děkuji za odpověď. sono břicha měla v lednu neg, ale byla po močení - může to zkreslit výsledky? Navíc nyní jsme téměř 2 měsíce po tomto UTZ. Na interně dělali údajně všechny rozbory, krom snížených bílých krvinek vše OK i serologie. Výsledky krve z imunulogie budou za 14 dnů. Ale moje dcera má stále stejnou teplotu, zvětšené uzliny, bolest v bederní části zad a tělo tam topí.... Bojím se čekat 14 dnů. Ale na koho se obrátit? Je-li problém virového původu, nemůže se tam něco dít? (dcera měla jako malá stanovenou imun. poruchu - chybí jí nějaká bílkovina v buňkách, takže nefungují všechny hlásiče.... už to neumím pojmenovat, vyšetření proběhlo před 5-6 lety, má stejnou poruchu jako její ml. bratr, on trpěl na bakt. inf., dcera v té době ne, ani to od něj nechtla. Bratr měl těžké průběhy infektů, nyní po enzym. léčbě již zvládá infekty, dcera bývá poslední 2-3 roky přes zimu slabá (netrpí na virozy, je bledá, unavená, ). Otec dětí prodělal autoimunitní onemocnění - reakt. artritidu, chemoterapeutika nezabírala, až silna enz.léčba. Nyní v klidu. Otázka zní - co když se jedná o virovou infekci, kterou tělo buď nerozpoznalo, nebo neumí se s ní vypořádat? Co když je něco napadeného v bederní části? Předpokládám, že když výsledky z interny jsou neg., nemůže jít o příznaky nějakého nádoru, anemie apod...... Dcera je nezdravě bledá

Odpověď odborníka:

Dobrý de, já vím, chtěla byste nějakou jistotu, ale na dálku vám opravdu nic konkrétnějšího neřeknu, na všechno jsou vyšetření - proto vás posílám znova na další vyšetření. Teplé místo na zádech by se mělo prostě líp vyšetřit, aspon ultrazvukem na měkké tkáně. Ultrazvuk ledvin po vymočení nevadí, ale v močovém měchýři není potom nic vidět, ten je potřeba vyšetřovat naplněný. Najděte si přesnou diagnosu, co má syn a papírypr, co má z vyšetření a jděte na oddělení kde mu ji diagnostikovali a léčili, se poradili s dcerkou - třeba vám pomohou, s těmito neúplnými informacemi (co já od vás mám) já prostě na dálku nic víc nenadělám. Anemie by se poznala z krve a nádor? - proto vás posílám na to sono a další vyšetření, já osobně bych udělal pro jistotu i rtg páteře nebo CT, ale to musí rozhodnout odborník, který ji uvidí, do začátku by stačila pediatrička, která vás může na sono a rtg poslat. Požádejte ji také o imunologické vyšetření, tam dělají úplně jiné a velmi hloubkové testy na imunitu, uvedte URČITĚ a důrazně, že otec dětí má autoimunitní nemoc a léčí se, at se zaměří na imunologii i tímto směrem - prominte, ted jsem si řečetla, že na imunologii čekáte, ale ptejte se, zda jsou odebrány testy na autoimunitu!!!. Džrím pěsti a vytrvejte, i když to bude asi trochu trvat....Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Boule Chtěl bych se zeptat mám vzadu na hlavě něco jako bouli je to bolestivé na...
  • Holter Již jste mi odpovídala, ale ne konkrétně.Zeptám se tedy ještě jednou...
  • Popraskana predkozka na penisu Mam popraskanou predkozku a nejde mi...
  • Oteklý ret Obracím se na vás s prosbou o radu udělal se mi na rtu koutek ze...
  • Chlamydia pneumoniae Mám dotaz ohledně téhle potvory.Již delší dobu jsem...
  • Vyrážka kolem očí Kolem očí na kůži se mi dělají červené půpínky, které se...
 
Naposledy čtené: