Zvětšení uzlu

Dobrý den.Mám uzel v pravém laloku štítné žlázy 38 x 25 mm.Před rokem a půl,kdy byl asi o 5 ml menší (nepamatuji si přesně rozměry) mi byla dělána punkce,vše OK.Krev mám i teď v pořádku,jen hraniční TSH.Prášky žádné neberu.Doktor mi řekl,že mám přijít za půl roku na kontrolu i kontr.sono a podle výsledku,že by se udělala kontrolní punkce.Mě se to ale zdá dost dlouhá doba,vzhledem k tomu,že i teď je uzel zvětšený.Můžete mi prosím poradit?Jestli můžu být v klidu nebo jestli je důvod k znepokojování?Předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radko! Situace je v rukou Vašeho ošetřujícího lékaře. Na dálku absolutně neposoudím, v jakém intervalu by měla přijít Vaše kontrola, ale msylím ,že svému lékaři můžete věřit. U žen jsou potíže se štítnou žlázou dosti časté a uzly ve štítné žláze jsou tak časté, že by v jejich sledování a léčbě neměl endokrinolog udělat chybu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: