Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Omega 3

Reklama
Reklama

Lipidogram

Vnitřní lékařství Katerina 24.6.2017

Dobry den pane doktore/doktorko. Je mi 33 let. Byla jsem na preventivni prohlidce a byl mi meren cholesterol. Vysledek byl -celkovy 4,51 nmol(ref. 0-5.17), HDL 1,51 (ref. 1,55 -3), triglyceridy 0,95 (0-1,69). Lekarka mi k tomu nic nerekla,ale vysledek mi neprijde uplne idealni. Jim vcelku pestre a zdrave,vubec... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, celkový cholesterol a triacylglyceroly jsou v normě, HDL cholesterol je mírně pod hranicí... Celá odpověď

Tlak

Vnitřní lékařství Kamila 21.6.2017

Dobrý den, je mi 52 let, mám již několik let vysoký tlak. Nejprve jsem brala Bisoprolol, po čase se tlak opět zvýšil. Internista mi nasadil Kylotan a Rivocor, ze začátku dobrý, pak se tlak zase zvýšil. Výměn léků za Tezeo a Sotahexal, rok fungoval, pak se tlak zase zvýšil, bývá mezi 145- 150/85-100.... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Určitě pan doktor musí vědět, co s vámi. Vždyť jste teprve na základní dvojkombinaci léků.... Celá odpověď

Křeče nohou v těhotenství

Gynekologie Monika 8.6.2017

Dobrý den, jsem ve 32tt a poslední ca 2t mám až nesnesitelné křeče nohou od prstů až po třísla, většinou několikrát za noc, někdy i odpoledne. Beru ráno a večer Magnosolv + Magne B6, v poledne Calcii carbonici 0,5 1x tbl.,mimo jiné i jod, GS mamavit s DHA a Omega 3. Křeče jsem mívala i dříve, ale jen... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Moniko, jelikož běžnou terapii na tyto obtíže máte již nasazenou, tak Vám více jako praktický... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, nejrozumnější bude poradit se v poradně s vaším lékařem o zvýšení dávek magnesia,které... Celá odpověď

Nízká hladina kyseliny močové a HDL

Vnitřní lékařství Martina 15.5.2017

Dobrý den, byla mi stanovena nízká hladina kyseliny močové v krvi - 91 a zároveň hodnota HDL 1,07. Dle údajů od praktického lékaře se s hladinou tzv. hodného cholesterolu nedá nic dělat a důvody pro nízkou hladinu kyseliny močové v krvi mi nebyl schopen sdělit. Prosím, čím by to mohlo být způsobeno?... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, celkový obsah kyseliny močové v těle je přibližně 1 g. Kyselina močová pochází ze tří zdrojů,... Celá odpověď

Růst ochlupení

Kožní obtíže Michal 14.5.2017

Jak urychlit růst ochlupení nad penisem ? Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milý Michale, jednou z možností jsou přípravky na podporu růstu vlasů, které si ale budete aplikovat... Celá odpověď

Zvýšený bilirubin

Vnitřní lékařství iveta 12.5.2017

Dobrý den mám zýšený bilitubin 20,0,ALT 1,61,GHT 3,49,LDL cholest.3,67,NON.HDL choles.4,47děkuji za odpověď I.V.mám 46 let Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Iveto, ve VAšem dotazu není žádná otázka, nicméně předpokládám, že chcete slyšet zhodnocení... Celá odpověď

Opakovaná vlčí zrna

Oči Michal 5.5.2017

Dobrý den, je mi 21 let a již rok a půl trpím na rozsáhlé záněty víček (vlčí zrna). Nejprve se mi tento zánět dělal jednou za měsíc, dva. Vždy pomohlo až chirurgické odstranění, momentálně jsem se dostal do fáze, kdy se mi dělá od ledna každý týden nové a nové vlčí zrno, v nemocnici mi řekli, ať to neřeším,... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Michale, vlčí zrno, odb. chalazion, je chronický zánět žlázy. Obávám se, že se při nových projevech... Celá odpověď

MUDr. Helena Štrofová
Odpovídá lékař:

MUDr. Helena Štrofová

Dobrý den.Pokud dodržujete pravidelně hygienu víček 2xdenně, vč. Čištění Blefagelem, tak kromě vitaminu... Celá odpověď

Lupénka

Kožní obtíže Eva kepkova 25.4.2017

Dobrý den beru pravidelně omegu3 a B6 pomůže mi to k ustoupení doléčení lupénky .dekuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, psoriáza neboli lupénka je neinfekční zánětlivé autoimunitní onemocnění kůže. Má chronický... Celá odpověď

Podpora paměti

Jiný problém Iva 23.4.2017

Za nedlouho budeme psát zápočtový test ze zbraní (zákony, ale i technickou stránku zbraní a střeliva). Ten test musím složit, je jedním ze základních předmětů mé specializace v rámci studovaného oboru. Prosím, z tohoto testu mám obrovský strach, hlavně, když vidím ty technické nákresy, (a pak jsem mezi... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Ivo, na podporu paměti můžete zkusit užívat přípravky obsahující Ginkgo biloba. Ginkgo biloba... Celá odpověď

Bolest kolene

Ortopedie Josef 15.4.2017

Dobrý den, od března 2016 bolesti levého kolena bez úrazu, opakované náplně, v říjnu artroskopický zákrok na klinice. Následná kontrola, převaz a odstranění stehů, hybnost omezená, denně jsem cvičil. V lednu 17 následná kontrola pro trvající nehybnost, otok a bolest. Byla provedena opětovná punkce výpotku... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Váš dotaz vzhledem k specifické problematice a již poměrně obsáhle léčbě zodpoví a nejlepší... Celá odpověď

MUDr. Milan Navrátil
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Vůbec jste neuvedl co se při artroskopické operaci zjistilo a jaký byl proveden zákrok. Pokud se jednalo... Celá odpověď

Zvýšené jaterní testy

Trávení Pepa 29.3.2017

Dobrý den pane Doktore, Včera jsem byl na zdravotních testech v Pražské vojenské nemocnici ohledně přijetí do Armády. Všechna zdravotní vyšetření jsem úspěšně absolvoval, jen u vyšetření krve mám problém s vysokými jaterními testy. V příloze přikládám zprávu a papíry k odběru krve na dalších... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, podle výsledků je mírně zvýšené ALT (AST je v normě). Lékař doporučuje vyšetření všech jaterních... Celá odpověď

Potravinový doplněk

Trávení Eva 21.3.2017

Dobry den,potrebuji poradit,zdali je mozne,aby 4lete dite dostalo po poziti Omega 3 vzdy prujem?Koupila jsem Omegu 3 v kapkach,pro deti od 3 mesicu do 5 let,proto se mi nechce verit,ze by takto velke dite mohlo byt na Omegu alergicke?Prosim,jestli mi muzete poradit,jestli je to vubec mozne.Dekuji mnohokrat... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Určitě už to nedávejte, jedná se o potravinový doplněk a není důvod proč to nadále podávat.... Celá odpověď

Ječné zrno

Oči Andrea 12.3.2017

Dobrý den, před 2 měsíci se mi ve spodním víčku udělala bulka. Doktor mi řekl, že jde o vlčí zrno a předepsal mi antibiotickou mast, ale každý týden se mi udělala další. Měla sem v každým víčku jedno zrno a žádné z nich nebolelo ani mi nevadily v oku. Nic mi nezabíralo, tak jsem šla do nemocnice na vyřezání.... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, bohužel ječné zrno je onemocnění, které se často vrací. Někteří lidé jsou na toto onemocnění... Celá odpověď

MUDr. Helena Štrofová
Odpovídá lékař:

MUDr. Helena Štrofová

Dobrý den. Pokud se vlči zrna opakují, doporučuje se kromě vitaminu B i zvýšený příjem nenasycených omega-3... Celá odpověď

Užívání potravinových doplňků

Vnitřní lékařství Eva 2.3.2017

Dobry den,potrebovala bych Vasi radu,muj 4 lety vnuk uziva v Anglii vitamin Wellkid,kde je obsazeno kalcium,magnesium,zinek a vitamin D,zaroven uziva Omegu 3,ale protoze casto ze skolky prinese nejaky virus,hlavne trpi na respiracni nemoce,jiz 3x prodelal zapal plic a jine kozni neduhy,objednala jsem... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš vnuk užívá z vitamínů pouze vitamin D, vše ostatní jsou prvky. Dále užívá Omega 3, což... Celá odpověď

Svědění konečníku

Proktologie Petr 17.2.2017

Mám silné svédéní v oblasti konečníku, které však doprování jeho netěsnost. Tedy "špiním". Zpravidla se jedná o řídkou stolici světle žluté barvy. Krev zřetelná bývá jen občas. Zkouším také změny v dietě, ale zatím neúspěšně. První příznaky jsem zaznamenal po užívání Omega 3 mastných kyselin. Pak to... Zobrazit více

MUDr. Petra Bomberová Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Bomberová Kánská

Dobrý den Petře, s problémem, který popisujete rozhodně doporučuji navštívit specialistu - proktologa.... Celá odpověď

MUDr. Milan Navrátil
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Příčinou může byt malá trhlinka sliznice v oblasti řitního otvoru. Ta vyžaduje zavčas vyšetření a léčbu... Celá odpověď

Potravní doplňek

Praktické lékařství Adam 13.1.2017

Dobrý den, je mi čtyřicet let a rozhodl jsem se užívat rybí tuk, zejména pro snížení cholesterolu a zlepšení stavu cév a srdce. Nicméně jsem bez žlučníku a tak nevím, zda je pro mě tento doplněk stravy vhodný. Doporučená dávka je pro dospělého je 10 ml (690 mg EPA). Je tato dávka... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, lépe než potravní doplňky by bylo přijímat zdraví prospěšné omega 3 a 6 kyseliny v přirozené... Celá odpověď

Poruchy paměti

Praktické lékařství Anežka 18.12.2016

Dobrý den, zapomínání - to je můj dotaz. Je mi 32, zatím bezdětná, vdaná, jsem zdravá, bez úrazu, ale poslední cca 2 týdny na sobě pozoruji zapomínání a zhoršenou snahu o koncentraci. Pletou se mi slova, nedávno jsem chtěla spočítat velmi jednoduchý početní příklad. A vůbec jsem nevěděla, jak na... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, paměť je schopnost organismu přijímat, uchovávat a vybavovat předchozí zkušenosti. Poruchy... Celá odpověď

GS Omega 3 citron v těhotenství

Gynekologie Manuela 5.12.2016

Dobrý den. Jsem 26+1tt. Koupila jsem si v lékárně přípravek GS Omega 3 citron, který jsem začala užívat 2x denně. Mám ale v telefonu těhotenskou aplikaci, která mě upozornila, že si mám dávat pozor na rybí olej v kapslích,protože může obsahovat velké množství vitamínu A. Chtěla bych se tedy zeptat, zda... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, Manuelo, začnu od konce - opar není žádný problém. V těhotenství se běžně vyskytuje, nemá... Celá odpověď

Rybí olej a ořechy

Vnitřní lékařství svatava 27.10.2016

Je mi 68 let. Mám zvýšenou hladinu cholesterolu - 6,7 a mírně zvýšený cukr. Dříve byly tyto hodnoty vždy v normě. Koupila jsem si rybí olej. Zároveň jsem se rozhodla jíst vlašské ořechy denně . Ořechy prý obsahují také Omega 3 mastné kyseliny jako rybí olej. Nemůže dojít k předávkování ? Prý... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, k předávkování při jezení 4 vlašských ořechů denně a 5ml rybího oleje by nemělo dojít. Spíše... Celá odpověď

bodnutí hmyzem

Hmyz útočí, připravte homeopatika!

Článek 2.6.2016 MUDr. Jaroslav Čupera

Sezóna kousanců a štípanců nabírá na obrátkách. Střety rozličných tvorů s člověkem nezřídka...

citron, pomeranc, ovoce, citrusy

Správnou stravou proti nachlazení

Článek 22.1.2016 MUDr. Anna Čermáková

S klesajícími teplotami přichází i období rýmy, nachlazení a nepříjemného kašle. Vhodným...

srdce

Nemocné srdce potřebuje ochranu!

Článek 15.10.2015 MUDr. Ivana Hufová

Bez srdce se nedá žít. Proto je naším prvotním úkolem to své chránit a opatrovat. Obzvláště...

hlava_bolest

Na bolest hlavy platí homeopatie

Článek 15.9.2014 MUDr. Jaroslav Čupera

Bolest hlavy je jednou z velmi nepříjemných situací, se kterou se setká téměř každý, a...

12
Reklama