Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pohyby plodu

Reklama
Reklama

Nevyvíjející se plod

Gynekologie Aneta 30.6.2017

Dobrý den.. Dnes jsem byla na kontrole u gynekologa.. Podle data početí. Jsem 7+3tt. 19.6 mi dr rekl odpovída mezi. 5-6tt a dnes mi řekl. Ze uz je to 8 týden a vypada to ze se plod nevyvyji... 10.7. Jdu znovu na ko... Na obou vyšetření Mi rekl ze mam masivni dělohu, bohuzell nevim co to znamená, ani... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Aneto, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku gynekologovi. Proto... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, masivní je objemnější to nemusí pro graviditu nic znamenat, akce srdeční je již patrná... Celá odpověď

Odběr plodové vody

Gynekologie Radka 28.6.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně NT + biochemického screeningu, které jsem podstoupila v 13+1. Mám 39 let, CRL 66 mm, projasnění 1,1 mm, nosní kost přítomna. Riziko M. Down odpovídající věku matky:1:123. Kombinované riziko M. Down z výsledku v 1. trimestu: 1/10000. PAPP-A:5,02 mlU/ml - 1.28 MoM, FßHCG:39,96... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní Radko, Váš dotaz vzhledem k jeho specifitě předávám k odpovědi našemu specialistovi z oblasti gynekologie... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, amniocentéza má propracovanou techniku s mimem rizik a dá přesnou odpověď, v 39 letech... Celá odpověď

Kuřecí a nákaza plodu

Infekce A 28.6.2017

Dobrý den, jsem ve 13tt a v restauraci jsem měla kuřecí rizek. Na můj vkus byl moc šťavnatý, po rozkrojeni byl bílý ,nevypádal syrově ale v tom se moc nevyznám . Chci se zeptat, kdyby přeci jen nebyl úplně dodelany, je riziko nákazy i když nějakou chvíli prošel tepelnou úpravou?, nebo jenom přehráním... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní A, pokud byl po rozkrojení řízek bílý, pak maso bylo tepelně upraveno. Riziko by mohlo být v nákaze... Celá odpověď

Přítel má za sebou několik operací (přes 10 narkóz tam je jistě), může to nějak ovlivnit jeho plodnost?

Gynekologie Sandra 27.6.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda vyšší počet narkóz může ovlivnit plodnost partnera. Již půl roku neberu HA a nic se neděje. Už jsem se ptala svého gynekologa, jestli jsem já v pořádku a prý ano. Prý se to začíná řešit až po roce. Tak se chci zeptat i na tuto otázku. Přítel má za sebou několik operací... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, než počet celkových anestezií mohla plodnost přítele ovlivnit druh výkonů, pokud byly v oblasti... Celá odpověď

Porada ohledně plodnosti

Neplodnost a IVF Jitka 20.6.2017

Dobrý den, Chtěla bych konzultaci v dalším postupu léčby . Je mi 21 let už přes rok a čtvrt se snažíme s manželem (21) o miminko. Nutno dodat že jsem před snažením brala 4 roky HA, po vysazení sem spontálně dostala menstruaci po 3 měsících. Od té doby jsem menstruovala každý měsíc 29-33 den. Asi... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Jitko, byla prokázána ovulace na UZ? Poku ano, nevím, proč brát Clostylbegit. Laparo a hysteroskopie... Celá odpověď

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Dobrý den, paní Jitko, doporučuji vám navštívit centrum pro léčbu neplodnosti a doplnit všechna vyšetření.... Celá odpověď

Gravidita a velikost plodu

Gynekologie Eliška 15.6.2017

Dobrý den, paní doktorko, mohla byste mi prosím sdělit, zda jsou hodnoty biometrie v pořádku? Jsem 20tt+4 a gynekolog mi řekl jen, že jsou vyšší, bez nějakého dalšího závěru: BPD:52mm,HC: 193mm, TCD: 23 mm, AC:172 mm a FL: 32mm. Našla jsem na internetu nějakou tabulku podle níž jsou hodnoty mimo normu,... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den,Eliško, vzhledem k tomu, že jsem praktická lékařka, Gravidita přeposílám Váš dotaz kolegům... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

21 49 (4.0) 63 (4.0) 176 (20) 164 (20) 34 (6.0) 32 (6.0) BPD OFD HC AC... Celá odpověď

Velikost ledvin u plodu

Gynekologie Katka 2.6.2017

Dobry den,minuly tyden v patek jsem byla u sve gynekolozky a plod byl v poradku ledvinove panvicky meho miminka byly 3,8 v norme.Vcera necelych 5 dni od prohlidly jsem byla na ||.screeningu genetiky a tam namerili miminku 7 mm na obou stranach.Jsem ve 20+1 tt.chtela jsem se zeptat,zda je mozne ze ny... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, Váš dotaz je určen pro specialistu- gynekologa - kterému dotaz předám. Jeho odpověď očekávejte... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, rozdíl mezi měřeními je skutečně velký, nejrozumnější skutečně bude dát na doporučení a... Celá odpověď

CRL délka plodu od temene ke kostrči

Gynekologie Lucie 26.5.2017

Dobry den, v pondeli 22.5. jsem byla v CAR na UTZ a CRL bylo 18,7mm. Vcera 25.5. jsem se byla nahlasit u sveho dr a poslal me na utz a CRL bylo 17,2mm. Srdecni akce v poradku. Je mozne, ze mimi je mensi nez v pondeli..? Pry je vse v poradku :( Moc dekuji. Lucie Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milá paní Lucie, také myslím, že by to mělo být v pořádku, ale Váš dotaz vzhledem k specifitě předám... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Nemějte obavy rozdíl těchto hodnot je v rámci tolerance měření jistě je vse v poradku Příjemný... Celá odpověď

Růstová retardace plodu

Gynekologie Tereza 23.5.2017

Dobrý den, dnes jsem 13+6tt byla jsem na prvním screeningu a narazila jsem u výpočtu rizik na kolonku Rustová retardace plodu před 37.tydnem 1:326 plod má 7,9 mm je to nějaké velké riziko? Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milá paní Terezo, nemyslím si, že by to bylo velké riziko, riziko je naopak malé. Jako praktická lékařka... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, velikost plodu je úměrná délce gravidity a v 13 týdnu se nedá mluvit o růstové retardaci,je... Celá odpověď

Je možné, aby žena otěhotněla s více plody?

Gynekologie Olivia 20.5.2017

Dobrý deň,mám otázku,ktorá mi už dlhšie chodí po rozume. Zaújimalo by ma,či je možné,aby žena mohla otehotnieť s viacerčatmi. Myslím tým,že ak nepodstúpi žiadne umelé oplodnenie,kde dochádza k takýmto otehotneniam s viacerčatmi,myslím tým,ak je žena plodná a zdravá je možnosť,že by nejakým sposobom... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, ano, je možné, aby žena otěhotněla s více plody a to bez nutnosti umělého oplodnění, jednak... Celá odpověď

Vliv Diclofenacu na plodnost

Neplodnost a IVF Aneta 16.5.2017

Dobrý den , může mít dlouhodobé (cca 5 let) používání léků diclofene duo 75 mg vliv na sperma a tím pádem na početí dítěte? Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Petra Šmelcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Šmelcová

Dobrý den, Aneto, nenalezla jsem nikde žádnou zmínku, že by nesteroidní antirevmatika (tedy i Diclofenac)... Celá odpověď

Krevní skupina rodičů a vliv na plod

Gynekologie Věněk 11.5.2017

Dobrý den, má krevní skupina partnerů vliv na plod (postižené děti ) ? Slyšel jsem, že některé skupiny krve partnerů se nehodí pro početí dítěte, myslím rozdílné nebo shodné, jedná se o vnučky, aby neměly problém. Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, pane Věněk, dle krevní skupiny obou rodičů se dá soudit, jako krevní skupinu a Rh faktor bude... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážený pane, nemějte obavy nejde o početí týká se to jen Rh faktoru ale i to již je dnes spolehlivě... Celá odpověď

Prosáknutí plodu

Gynekologie Lenka 9.5.2017

Dobrý den, dokázali byste mi poradit, co znamena prosaknuti plodu v oblasti hlavy a dalšího? Přidávám foto z lekarske zprávy. Znamena slovo Prosaknuti to samé, jako projasneni (nt) u plodu? Předem moc děkuji. Zobrazit více

MUDr. Petra Šmelcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Šmelcová

Dobrý den, Lenko, měření prosáknutí měkkých tkání plodu v oblasti šíje neboli nuchální translucence (NT)... Celá odpověď

Obtíže po odběru plodové vody

Gynekologie Katerina 5.5.2017

Dobry den, 26.4. jsem musela podstoupit amniocentezu. Vse probehlo v poradku. Od te doby stale odpocivam, nic nezvedam. Ale od vcera mi zacalo byt nevolno. Nezvracim, ale behem dne z niceho nic se mi zacne delat spatne a je mi na omdleni. Vzdy to trva cca pul hodiny (?) snazim se hodne pit, pravidelne... Zobrazit více

MUDr. Tomáš Musil
Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Musil

Dobrý den, Kateřino, Vaše obtíže jsou příznakem vegetativní nerovnováhy ve Vašem organismu. Může to... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, b vaše obtíže by neměly mít souvislost s amniocentézou, mohlo by to být gastrointestinálního... Celá odpověď

Které dny jsou plodné při užívání HA

Antikoncepce Anita 15.4.2017

Dobry den beru antikoncepci cca 3 roky vzdy pravidelne mam dotaz ktere dny jsou plodne ? Kdyz mam pohlavni styk dejme tomu 3 dny po MS je tam riziko ? Dodam ze prasky beru porad . Dekuju Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, Anito, pokud berete pravidelně antikoncepci, nejsou plodné žádné dny. Nemusíte mít obavy,... Celá odpověď

Velikost plodu v prvním trimestru

Gynekologie Kristina 10.4.2017

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně velikosti plodu v těhotenství. Minulý týden jsem byla na kontrole a dle UTZ vycházelo tehotenství na 6+4 přesně o týden později na 7+2 tedy dva dny rozdíl. Znamená to něco? Paní doktorka akorát říkala, že těhotenství na začátku by mělo být víceméně přesné a dva... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Kristino, mně to zase tak zásadní rozdíl nepřipadá, pokud je přítomna srdeční akce. Jako praktik se ale... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, rozdíl 2 dny neznamená nic a nejpřesnější je měření gravidity ve 12 týdnu gravidity. Příjemný... Celá odpověď

Stáří plodu

Gynekologie Martna 23.3.2017

Dobrý den.Da se usoudit z ultrazvuku fetalni vek plodu-zarodku nebo aspon vyloucit,kdy nemohlo dojit k oplodneni? Martina Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, ultrazvuk v gynekologii patří mezi základní vyšetření, díky kterým lze učit orientačně stáří... Celá odpověď

Cysty v komorách srdíčka u plodu

Dětské nemoci Alena 8.3.2017

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, dcera je 21 týden těhotná a u miminka zjistili cysty v komorách na srdíčku. Co to znamená, mám strach protože já jsem první dítě měla s DWS. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, mezi běžně se vyskytující vrozené vady srdíčka v naší populaci patří stenóza plicnice, defekt... Celá odpověď

Potíže s plodností

Neplodnost a IVF Jitka 2.3.2017

Dobrý den, zajímá mě co všechno by měl(mohl) udělat gynekolog pro neplodný pár dřív než ho odešle do centra asist. reprodukce. Já jsem se bohužel setkala pouze s tou konečnou fází- tedy doporučení do CAR. Mého gynekologa si velice vážím jako lékaře, ale mám pocit, že mě "odbyl". První snahy o dítě... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Jitko, tato problematika je specializovaná, ohledně Vašeho dotazu Vás bude kontaktovat odborník z naší... Celá odpověď

Dilatace kalicho-pánvičkového systému u plodu

Dětské nemoci Schimmelová 28.2.2017

Dobrý den, dnes na II.screeningu ve 22 tt bylo u miminka (holčička) zjištěna diletace ledvinných pánviček - pravá 6mm a levá 5mm. Jinak je miminko v pořádku a nebyli nalezeny žádné VVV ani VCC, takže prý na odběr plodové vody nemusím. Mohu se zeptat jak moc závažný je tento nález? Nikde jsem nenalezla... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, dilatace kalicho-pánvičkového systému ledvin bývá obvykle podmíněná blokádou odtoku moči,... Celá odpověď

Cysty choroidálního plexu u plodu

Gynekologie Lucie 22.2.2017

Dobrý den, před téměř 3mi týdny jsem byla na genetické konzultaci v 19týdnu těhotenství a u miminka byly zjištěny dvě cysty (jedna myslím je složená, obě okolo 8mm) choroidálního plexu v mozkových komorách (trisomii 18 máme vyloučenou z NIPT). Bylo mi řečeno, že to nic neznamená, že zmizí do třech týdnů,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Lucie, o této problematice bohužel mnoho nevím, ale pokusím se přesunout Váš dotaz specialistovi. Vyčkejte,... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Netrapte se myšlenkami jak by se to řešilo po porodu cysty skutečně mohou samy vymizet... Celá odpověď

Měděné nitroděložní tělísko a následná plodnost

Gynekologie Eva 20.2.2017

Dobrý den, je mi 25 let a ještě jsem nerodila. Něco přes dva roky mám zavedené měděné nitroděložní tělísko. Nedávno mi jeden gynekolog (jiný než můj) řekl, že nechápe, jak můžu mít tělísko, když jsem ještě nerodila, že mi hrozí i neplodnost. Docela mě to vyděsilo, začínáme totiž s přítelem uvažovat... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Evo, jako praktická lékařka Vám s Vaším problémem příliš nepomohu, dotaz předávám specialistovi z oboru... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Nemějte zbytečné obavy tělísko z žádném případě vaše budoucí těhotenství nehrozí buďte... Celá odpověď

Malý plodový vak

Gynekologie Petr 14.2.2017

Dobrý den, Chci se zeptat, na manželku. Je v 8 týdnu těhotenství a včera byla na ultrazvuku. Doktorka jí řekla že se plodový vak není velký jak má být ale srdeční ozvěny jsou jasné. Byla objednána za 14 dní na kontrolu. To už bude třetí kontrola, první prohlídku taky řekla že vak je malý. Chci se... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, z plodový vak je důležitý pro výživu plodu. Nejsem gynekolog, tedz Váš dotay přeposílám odborníkovi.... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážený pane, k otěhotnění mohlo dojít později podstatné je že je akce srdeční a nejpřesněji se stáří... Celá odpověď

Plod má umbilikální hernii neboli pupečníkovou kýlu

Dětské nemoci Vendula 8.2.2017

Dobrý den, jsem v 11tt a doktorka si podle ultrazvuku myslí, že můj plod má pupečníkovou kýlu. Nic víc mi k tomu bohužel neřekla, tak bych se Vás chtěla zeptat, jestli by jste mi k tomu mohli poskytnout nějaké informace. Předem děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, umbilikální hernii neboli pupečníkovou kýlu prodělal během embryonálního vývoje každý z nás.... Celá odpověď

Lipom plodu

Dětské nemoci Barbora 24.1.2017

Dobrý den, ve 30 týdnu těhotenství nám bylo sděleno, že může mít plod lipom na páteři. Čeká nás ještě magnetická resonance. Co to znamená? Může být důsledkem nějaké postižení miminka?? Děkuji za odpoveďˇ Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, lipom je nezhoubný nádor, který vychází z tukové tkáně, pokud bude diagnóza potvrzena na magnetické... Celá odpověď

Tachykardie u plodu

Dětské nemoci Monika 29.12.2016

Dobrý den, jsem 38 tt a malinkýmu naměřili tachykardii. Hodnoty ve spánku má kolem 140- 150. Když je vzhůru tak kolem 150-160 a když je hodně aktivní tak kolem 170-180. Doktorce se to nelíbilo, tak mě poslala do Nemocnice. Tady to sami. Nikdo mi ale neřekl, co se bude dít dal. Co miminku hrozí,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, normální srdeční frekvence u novorozence se pohybuje v rozmezí 150–180 tepů/min., myslím si,... Celá odpověď

Obtíže s močením, bolest varlat, plodnost, zánět varlat

Urologie Michal 13.11.2016

Dobry den, mam taku otazku, asi pred viac ako dvomi rokmi som mal problemy so semennikmi. Vsetko to zacalo najprv miernym paleni pri moceni a po moceni v oblasti mocovej rury a tiez velmi lahkym pobolievanim v hornej casti semennikov, pripominalo to skor take podrazdenie. Nic silne co by ma vyrazne obmädzovalo... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, sonografické vyšetření varlat jejich zánět buď vyloučí, nebo potvrdí. Na vyšetření moči je... Celá odpověď

Velikost plodu v 7 tt

Gynekologie Jana 9.11.2016

Dobrý den, podle poslední menstruace jsem v 7+5 tt. Při kontrole mi paní doktorka řekla, ze plod odpovídá velikostí konci 6. týdne (měřil jen 3 mm). Srdeční ozvy na ultrazvuku však byly dobře patrné. Paní doktorka říkala, že jsem měla možná pozdější ovulaci. Ale podle měření bazální teploty a ostatních... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Jano, důležitá informace je, že srdeční ozvy jsou na ultrazvuku dobře patrné! Takže se o zamlklém... Celá odpověď

Žena,štíhlá,hubená,anorexie,metr,měření pasu

Podvýživa ohrožuje plodnost

Článek 3.5.2011

Není náhoda, že za symbol plodnosti bývají považovány kypré ženské tvary zpodobněné například...

test plodnosti,sperma,plodnost muže,neplodnost

Test plodnosti pro muže

Audio 7.4.2010

Vědci vyvinuli nový typ testu plodnosti pro muže a díky němu je možné velmi rychle zjistit,...

Plodnost a strava

Článek 4.2.2008

Některé příčiny neplodnosti mohou souviset s poruchami příjmu potravy. Nejčastějšími...

Reklama