Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné, aby žena otěhotněla s více plody?

Gynekologie Olivia 20.5.2017

Dobrý deň,mám otázku,ktorá mi už dlhšie chodí po rozume. Zaújimalo by ma,či je možné,aby žena mohla otehotnieť s viacerčatmi. Myslím tým,že ak nepodstúpi žiadne umelé oplodnenie,kde dochádza k takýmto otehotneniam s viacerčatmi,myslím tým,ak je žena plodná a zdravá je možnosť,že by nejakým sposobom mohlo dojsť k tomu aby bola tehotná s viacerčatmi? nemyslím len dvojčatá myslím skor štvorčatá,pätorčatá. Počula som o hyperovulácii,vraj ženy ktoré majú hyperovulciu maju šancu počať viacerčatá.Zaujimalo by ma teda aj to čo spojśobuje hyperovuláciu? a či sa to dá ovplyvniť? Viem,že sú to dosť zvláštne otázky,ale už dlhšiu dobu ma to zaújima a tak som sa rozhodla napísať. Vopred Vám dakujem za odpoved!

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, ano, je možné, aby žena otěhotněla s více plody a to bez nutnosti umělého oplodnění, jednak je to podmíněné právě hyperovulací, kdy během jednoho ovulačního cyklu se uvolní více než jedno vajíčko, jednak mohou být jednovaječné, kdy k rozdělení dochází až po oplodnění jednoho vajíčka jednou spermií, co ale bývá vzácnější. Hyperovulace, řízená, je metodou k získání vajíček pro IVF. Při ní žena od začátku ovulačního cyklu užívá pohlavní hormony. Ty způsobí, že ve vaječníku nedozrává pouze jedno vajíčko, ale dozraje jich hned několik. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Je možné, že jsem otěhotněla s někým jiným
Dobrý den, podstoupili jsme s přítelem genetické testy...
Prosáknutí plodu
Dobrý den, dokázali byste mi poradit, co znamena prosaknuti...
Lipom plodu
Dobrý den, ve 30 týdnu těhotenství nám bylo sděleno,...
Stáří plodu
Dobrý den.Da se usoudit z ultrazvuku fetalni vek plodu-zarodku...
Velikost plodu v 7 tt
Dobrý den, podle poslední menstruace jsem v 7+5 tt....
Růstová retardace plodu
Dobrý den, dnes jsem 13+6tt byla jsem na prvním screeningu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné že kouření způsobuje svalové napětí a nervozitu?


Je možné že mám jen vyšší srážlivost krve?


Je možné že mám panickou ataku ?


Je možné že mám zánět slepého střeva?


Je možné že mi roup dětský zpusobil zánět žaludku?

Je možné že mi roup dětský zpusobil zánět žaludku?

Je možné že se jedná o rakovinu?


Je možné, aby antidepresivum Asentra 50 mg ovlivňovalo testy na boreliozu?


Je možné, aby mě tzv. chytl žlučník.


Je možné, aby mi antibiotika nezabrala a zánět tam stále je?

Dobrý den, jsou to tři týdny, kdy mi pan doktor trhal zub. Zub musel ven,...

Je možné, aby všechny tyto příznaky byly skutečně jen od páteře?


Je možné, že antibiotika tentokrát nezabírají?


Je možné, že by k otěhotnění došlo až 22.11.?

Dobrý den, Jsem ve 25+1 TT, poslední menstruaci jsem začala 29.10.2019, dle...



Je možné, že by se jednalo o boreliózu?


Je možné, že bych měla roztroušenou sklerózu?


Je možné, že hCG je negativní I v těhotenství?


Je možné, že i po užití mohu být těhotná?


Je možné, že i přes negativní vyšetření mám mykózu?


Je možné, že je to dráždivý tračník?

Hezký den, zhruba před 3 lety jsem měla náročné stresové období a objevily se...

Je možné, že jsem menstruaci dostala již 5 týden po porodu?

Dobrý den, mám dotaz ohledně plného kojení a menstruace. Je možné, že jsem menstruaci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Masturbace v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor. Jsem ve 36. týdnu těhotenství...

Změna barvy stolice

Dobrý den je mi 20 let.mám takový problém.dnes když jsem zjistila po návštěvě...

Brániční kýla a posilování

Dobrý večer,mám prosbu,nedávno mě bylo zjištěno toto:refluxní esophagitida II.-III.st.při...

Krční cysta (cystis colli)

Dobrý den. Dnes mému ročnímu synovi diagnostikovali laterální krční cystu....

Vřídek


Bušení srdce

Dobrý den, je mi 23 let a již druhým dnem zaznamenávám náhlé záchvaty zrychleného...

Stav po potratu, revize dělohy

Dobrý den, v pátek 28.6. jsem prodělala spontánní potrat v 8.týdnu těhotenství,...

Extrakce kovů z kotníku

Jsem po operaci kotníku,fractura trimaleolaris sin post luxationen 8 měsíců...

Třes po sexu

Už delší dobu mně trápí třes nohou .Nohy mně neposlouchají a vykopávají.A včera...

Vysvetlenie MR vyšetrenia

Prosím o vysvetlenie záveru MR vyšetrenia 1,5 T - LS chrbtica. Ak je možné aj...

Kruhy pod očima

Dobrý den ,mám takový problém .Už asi cca měsíc mě trápí kruhy pod očima ,nejdřív...

Bolest na hrudi

Dobrý den, také mě bolí na hrudi už asi druhý měsíc.Bolest je uprostřed hrudi...

Bolesti u kořene jazyka

Dobrý den, přibližně tři týdny mě trápí. bolest u kořene jazyka a mírná bolest...

Zarudlý a popraskaný penis

Dobrý den, už tři čtvrtě roku mě trápí zarudlá a popraskaná kůže na žaludu...

Bolest kotníku při RHB

Dobrý den, od půlky září mám zlomeninu kotníku a zánártních kostí. 10.11. mi...

Antibiotika a průjem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli antibiotika azitromycin sandoz 500mg...

Spálený jazyk

Dobrý den, nejspíš jsem si spálil jazyk o horkou polévku. Už mě pálí druhý den....

Krk, uši,hlava,záda,páteř

Dobrý den, prosím o radu na koho se obrátit s tímto problémem: je mi 34 let,...

Bolest klitorisu


Extrasystoly

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit zprávu z holter.vyšetření,které trvalo...

Reklama